Nyíregyháza hírei

2014.03.14. 10:33

Szállodafejlesztés Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdőn

Nyíregyháza, 2014. március 14., péntek (MTI) - Európai uniós támogatással közel 180 millió forintot fordított a nyíregyháza-sóstógyógyfürdői Aventinus Hotel fejlesztésére az üzemeltető Sóstó-Thermál Kft. - közölte a cég tulajdonos ügyvezetője az MTI-vel.

Nyíregyháza, 2014. március 14., péntek (MTI) - Európai uniós támogatással közel 180 millió forintot fordított a nyíregyháza-sóstógyógyfürdői Aventinus Hotel fejlesztésére az üzemeltető Sóstó-Thermál Kft. - közölte a cég tulajdonos ügyvezetője az MTI-vel.

Révész Viktória elmondta: a szálloda felújítására és bővítésére az Új Széchenyi Terv észak-alföldi operatív programjának 2012-es turisztikai pályázatán több mint 124 millió forint támogatást nyertek, amely a beruházási költség 70 százalékát tette ki.

Az 53 millió forintot meghaladó saját fejlesztési forrással, magántőkével együtt 177,4 millió forintot költhettek a hotel bővítésére, amelynek munkálatai március elején fejeződtek be.

A beruházás első ütemében beépítették a négycsillagos miniszálloda épületének tetőterét, illetve átalakították és korszerűsítették a belső gépészetét. A hotel befogadó képessége 20-ról, 29 szobára nőtt, a korábbi 45-50 vendég helyett most már a pótágyakkal együtt 75-80-at tudnak fogadni. Három lakosztályt, 25 kétágyas, valamint egy, a mozgáskorlátozottak számára speciálisan kialakított szobát rendeztek be.

A második beruházási ütemben a földszinti, illetve az első emeleti részt korszerűsítették, felújították a padlók burkolatát és a fürdőszobákat, valamint új berendezési tárgyakat vásároltak.

A tavaly ősszel kezdődött harmadik, befejező ütem munkálatai során modern konyhát alakítottak ki, illetve a külső teraszos épületrész lefedésével 70 személyes éttermet hoztak létre.

Révész Viktória tájékoztatása szerint a fejlesztés létszámbővítéssel is járt, a múlt évi héttel szemben jelenleg már 15 dolgozót foglalkoztatnak.

A Sóstó-Thermál Kf. árbevétele 2011-ben nettó 38, 2012-ben 60, míg tavaly nettó 65 millió forint volt. Az idén, a fejlesztés után már 90 millió forint forgalomra számítanak.

A tulajdonos ügyvezető hangsúlyozta: a Nyíregyházához tartozó Sóstógyógyfürdő múlt évi gyógyhellyé nyilvánítása után több a vendég a négycsillagos minihotelben is, ahol elsősorban családok szállnak meg, valamint szlovák és lengyel turisták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!