Nyíregyháza hírei

2014.04.04. 19:55

A veronai arénában hirdetik ki az eredményt

Nyíregyháza, Verona - Nagy sikerrel szerepelt pénteken a nyíregyházi Cantemus Ifjúsági Vegyeskar Szabó Soma vezetésével Veronában a 25. Nemzetközi Kórusversenyen.

Nyíregyháza, Verona - Nagy sikerrel szerepelt pénteken a nyíregyházi Cantemus Ifjúsági Vegyeskar Szabó Soma vezetésével Veronában a 25. Nemzetközi Kórusversenyen. Az észak-olaszországi városba 19 kórus érkezett a világ minden tájáról. A versenyzők között vannak német, osztrák, szlovén, horvát, cseh, ír, olasz, amerikai együttesek, míg Magyarországot egyedül a nyíregyházi kórus képviseli.

A versenyen 7 tagú zsűri dönt a díjakrol 10 kategóriában. A Cantemus az ifjúsagi kórus kategóriában mutatta meg tudását, az eredményt azonban ünnnepélyes keretek között szombaton hirdeti ki a zsűri a veronai arénában. Ezt követően az aréna színpadán az együttesek közösen mutatnak be három művet a verseny záró eseményeként. A Cantemus – amely vasárnap érkezik haza az esti órákban – szombat este még ad egy hangversenyt egy Veronához közeli kisvárosban egy másik énekkarral.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!