Nyíregyháza hírei

2014.04.09. 11:51

Segítség a segítőknek

Nyíregyháza - Félmillió forint értékű felszerelést kapott a Kelet-Magyarországi Speciális Mentőegyesület egy alapítványtól.

Nyíregyháza - Félmillió forint értékű felszerelést kapott a Kelet-Magyarországi Speciális Mentőegyesület egy alapítványtól.A működési költségekhez semmilyen támogatást nem kapnak a speciális mentők, de egy egyesület évek óta segít nekik az eszközbeszerzésben. Így jutottak a legkorszerűbb, NATO katonai felszerelésnek is megfelelő sátorhoz, égési sérülést ellátó eszközhöz, törést rögzítő nagyon könnyű, de erős, mégis darabolható eszközhöz, vagy artériás vérzést is elállító speciális anyaghoz. Mindezt az egyesület katasztrófaorvosa dr. Papp István árulta el.

Az Országos Egyesület a Mosolyért Közhasznú Egyesület vezetője Nagy István elmondta: a környéken élő vállalkozókat keressük meg minden évben a támogatáshoz, és az összegyűjtött adományokból, a megjelölt igényeknek megfelelő eszközöket próbáljuk beszerezni. Harmadik éve segítünk a KMSE tagjainak, és úgy érezzük, itt jó helyen van a támogatásra szánt pénz. Az egészségügyi intézmények, és a mentő alapítványokon túl ezért segítjük a speciális mentőegyesületeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!