Nyíregyháza hírei

2014.04.23. 15:07

Tűz a Sóstói Múzeumfaluban

Nyíregyháza - Tűz ütött ki a Nyíregyháza-Sóstó területén található múzeumfaluban kedden, nem sokkal éjfél után, a tűzoltóknak sikerült a tűz továbbterjedését megakadályozniuk.

Nyíregyháza - Tűz ütött ki a Nyíregyháza-Sóstó területén található múzeumfaluban kedden, nem sokkal éjfél után, a tűzoltóknak sikerült a tűz továbbterjedését megakadályozniuk. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) közlése szerint egy harminc négyzetméteres, fából készült tároló égett, a lángok kisebb mértékben a mellette álló nádfedeles épületre is átterjedtek. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók nagy erőkkel és több tűzoltójárművel érkeztek a helyszínre és sikeresen megakadályozták a tűz továbbterjedését.

– - Nem tudjuk, hogy mi történt –- mondta lapunknak szerdán délelőtt Nagyné Bősze Katalin, a Sóstói Múzeumfalu programszervezője. -– Hajnali fél egykor kaptuk a riasztást, hogy lángra kaptak a gerendák. Egyelőre sem a katasztrófavédelem, sem a rendőrség nem tudja, hogy mi válthatta ki a tüzet. A megégett faanyag a múzeumfalu területén korábban felépített épületekből maradt meg. Ezeket az időközben elöregedett gerendák pótlására használtuk volna.

Az itt elégett farönkök között sajnos vannak olyan darabok is, melyek az újonnan épülő magtárunknak lettek volna a részei, de ezeket a tűzoltóság az oltás közben kettévagdalta. Azt az elvet, hogy mindig eredeti anyagokat építünk be az épületeinkbe, sajnos mostantól nem fogjuk tudni tartani, mert ez a gerenda állomány pótolhatatlan. Nagyon bízom abban, hogy lesz egy összefogás és segíteni tudnak rajtunk a környékbeliek -– fogalmazott Nagyné Bősze Katalin, a Sóstói Múzeumfalu munkatársa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!