Nyíregyháza hírei

2014.05.08. 09:58

Döme mindenkit elbűvölt

Egy jánkmajtisi gazdi 3 éves golden retrivere lett a megye legszebb „kisállata”.

Egy jánkmajtisi gazdi 3 éves golden retrivere lett a megye legszebb „kisállata”.

Nemrég ért véget lapunk és a Szabolcs Online közös szervezésében a verseny, mely során a megye legszebb kisállatát kerestük. Döme, a 3 éves golden retriver toronymagasan nyerte a megmérettetést, melyben kétlábújának, Simon Kingának hatalmas szerepe volt. Folyamatosan buzdította Facebook-ismerőseit, hogy voksoljanak, aminek meg is lett az eredménye: övé Szabolcs-Szatmár-Bereg megye legmutatósabb háziállata.

Barátnő karácsonyra

– Mindenképpen golden retrivert szeretettem volna, így nagyon sokáig keresgéltem, mire rátaláltam Dömére. Öt hónapos volt, amikor hozzám került, emlékszem, göndör volt a szőre, ami ennél a fajtánál szokatlan. Szerelem volt első látásra – mesélte mosolyogva Kinga, akivel szerda délelőtt a Kurcz Állateledel üzletben találkoztunk, ahol átvette a cég felajánlását, a 15 ezer forint értékű primőr kutyaeledelt és felszerelést.

Döme eleinte rendkívül mozgékony volt, folyton rohant, ugrált majdnem kétéves koráig, mostanra azonban megnyugodott, szófogadó lett. Imádja a gyerekeket, a szomszéd kislány a hátára is ráülhet, belenyúlhat a szájába még evés közben is. Kiegyensúlyozott és nagyon családbarát, ez fajtajellemző – mutatott a jánkmajtisi gazdi a kedvencére, aki el sem mozdult Kinga mellől, míg beszélgettünk, és nyelvét lógatva tűrte, hogy az üzlet alkalmazottjai és szerkesztőségünk munkatársai egymás után simogatják, dögönyözik.

Kinga azt is elárulta, hogy szeretne golden retrivereket tenyészteni, így Döme barátnőt kapott karácsonyra. Dorisz még ugyan fiatal, de nemsokára eljön az idő, amikor sok kiskutya szaladgál majd a Simon család udvarán.

– A Kurcz Bt. körülbelül 15 évvel ezelőtt specializálódott a hobbiállatok, főként az ember legjobb barátja, a kutyák élelmezésére. Nagyon sok olyan tulajdonossal találkozunk, aki nincs tisztában azzal, mi a legjobb a kutyájának, szakembereink ebben tudunk neki segíteni, hiszen tudjuk, hogy minden fajtának és minden egyednek mások az igényei – mutatott rá Horváth József ügyvezető, s hozzátette: az üzlet kínálata igazodott ehhez a sokszínűséghez, a világ vezető márkái mellett a legjobb hazai, valamint a kisebb, speciális igényeket kielégítő gyártók termékeit árusítják, amit a cég webáruházában is megrendelhetnek, és amit kérésre házhoz is szállítanak.

Tízezer éves kapcsolat

– Folyamatosan keressük azokat a lehetőségeket, melyekkel a cég reklámozása mellett támogathatjuk a vevőkörünket, ezért csatlakoztunk ismét a Kelet-Magyarország kezdeményezéséhez. Igyekszünk minden olyan esemény mellé állni, ami az ember és az állat kapcsolatát erősíti, de támogatjuk az állatmenhelyeket, a legnagyobb kedvezményt adjuk a privát állatmentő szervezeteknek.

– Az idelátogató családokon látom, hogy a gyerekek és a kutyák között ösztönösen alakul ki ez a kapcsolat, aminek nyilván a több 10 ezer éves egymás mellett élés az oka – mondta Horváth József, aki ugyancsak kutyatulajdonos, egy drótszőrű magyar vizsla szerető gazdája.

KM-CSA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!