Nyíregyháza hírei

2014.05.27. 16:39

Emelkedett hangulat a VMK-nál

Nyíregyháza - Kedden emeltek be a VMK tetejének vázát képező acélszerkezetet.

Nyíregyháza - Kedden emeltek be a VMK tetejének vázát képező acélszerkezetet.

Látványos szakaszához érkezett a KultúrSziget-AGORA Nyíregyháza elnevezésű projekt, mely a Váci Mihály Kulturális Központ teljes körű rekonstrukcióját is magában foglalja. A 32 méteres acélszerkezetet kellett pontosan beemelni a helyére, ami sikerült. Dr. Kovács Ferenc polgármester szeme láttára történt mindez kedden délelőtt.

Az összeszerelt elemek hétfő este érkeztek a helyszínre több kamion segítségével. A főtartó szerkezet összeszereléséhez lezárták a Vay Ádám körút szélső sávját és a rendőrség melletti parkolót. Egy 70 tonnás autódaru jóvoltából sikerült beilleszteni a 18 tonnás masszív fedőelemet. A hatalmas tetőszerkezet által biztosítható az épület felső szintjén kialakítandó multifunkcionális terem belmagassága, mely 8-10 méter között lesz. A teremben lévő nézőtári karzatot tartó acélszerkezetet június 2-án este szállítják a helyszínre, és másnap emelik be hasonló technikával.

A KultúrSziget-AGORA Nyíregyháza projekt célja a Váci Mihály Kulturális Központ teljes körű rekonstrukcióján túl a közművelődési rendszer hatékonyabb és fenntarthatóbb működtetése, funkcióinak bővítése és átszervezése. A projekthez tartozik a Kodály Zoltán Általános Iskola egy része, a Kölyökvár, a Városi Galéria és a Pál Gyula Terem is. A teljes beruházás ősszel készül el. Összköltségvetése 2,046 milliárd forint, melyhez az önkormányzat 86,2 százalékos támogatást nyert, és az Európai Unió támogatásával valósul meg.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!