Nyíregyháza hírei

2014.05.29. 10:25

Innovációt hoz a Microsoft a Nyíregyházi Főiskolára

Nyíregyháza - Stratégiai együttműködési megállapodást kötött egymással a Microsoft Magyarország és a Nyíregyházi Főiskola – közölte az edupress.hu.

Nyíregyháza - Stratégiai együttműködési megállapodást kötött egymással a Microsoft Magyarország és a Nyíregyházi Főiskola – közölte az edupress.hu. Az együttműködési megállapodást a Nyíregyházi Főiskola részéről dr. Jánosi Zoltán rektor, a Microsoft Magyarország részéről pedig Merényi Ádám, az Oktatási Üzletágvezetője írta alá. A főiskola az első, amely hazánkban ilyen típusú megállapodást kötött a technológiai nagyvállalattal.

Az együttműködés három pillérre épül. Az első ezek közül a tanulás, illetve a tanulási terek átalakítása, amelyhez a főiskola minden hallgatója és oktatója megkapja majd az Office 365 megoldáscsomagot.

A második pillér az innováció elősegítését célozza. Ezt három programcsomag segíti majd. A Dreamspark a legkorszerűbb szerver szoftvereket és fejlesztőeszközöket kínálja majd az informatikus hallgatóknak, míg a Kodu egy játékos oktatóprogram, amely a leendő informatikatanároknak mutatja meg, hogyan taníthatják meg a programozás alapjait játékosan a kicsiknek. A harmadik a Student Partner program, amelynek keretében egy-egy ambiciózus hallgatóval kezdenek majd közös munkát.

A harmadik pillér a XXI. századi munkaerő-piaci készségek fejlesztésére koncentrál. Az informatikus hallgatóknak a Microsoft IT Akadémián megszerezhető tudást kínálják, amely a pályakezdő szakemberek számára azonnal felhasználható tudást biztosít. A kedvezményes MCP-vizsgalehetőség pedig azért fontos, a minősítést megszerzőknek könnyebb lehet az útja az állásinterjúról az első munkahelyére.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!