Nyíregyháza hírei

2014.05.15. 11:57

LMP-sajtótájékoztató

Nyíregyháza - A Lehet Más a Politika két EP listavezetője, Csiba Katalin és Meszerics Tamás nyíregyházi sajtótájékoztatójukon elmondták: a zöld frakció tagjaiként határozottan fel kívánnak lépni az európai uniós pénzelosztást kísérő korrupció ellen, szeretnék elérni, hogy az Unió működőképesebb, igazságosabb, és átláthatóbb legyen, ne pedig az „elhasználódott politikusok lerakóhelye”.

Nyíregyháza - A Lehet Más a Politika két EP listavezetője, Csiba Katalin és Meszerics Tamás nyíregyházi sajtótájékoztatójukon elmondták: a zöld frakció tagjaiként határozottan fel kívánnak lépni az európai uniós pénzelosztást kísérő korrupció ellen, szeretnék elérni, hogy az Unió működőképesebb, igazságosabb, és átláthatóbb legyen, ne pedig az „elhasználódott politikusok lerakóhelye”. Az LMP 6 témát állít az európai kampány középpontjába: az európai energiafüggetlenséget, a fenntartható földpolitikát, az európai munkavállalók érdekképviseletét, a fiatalok munkanélküliségének csökkentését, az európai kisvállalkozók védelmét, valamint az EU intézményeinek átláthatóbb működését.

– Ki kell vezetni az EU-t az atomkorszakból, mégpedig a megújuló energiára való fokozatos átállással. Egységes európai munkatörvénykönyvre van szükség, jelenleg ugyanis a vállalatbirodalmak kijátsszák az erősebb és gyengébb országokat egymás ellen az olcsó munkaerő megszerzése érdekében – fejtegette Csiba Katalin.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!