Nyíregyháza hírei

2014.05.20. 09:46

Mennyiért szól a rádió?

Nyíregyháza - Gondolt már zenei szolgáltatóként a fodrászára vagy a szoláriumban dolgozókra?

Nyíregyháza - Gondolt már zenei szolgáltatóként a fodrászára vagy a szoláriumban dolgozókra? Ha ön nem is, az Artisjus Magyar Szerzői Jogvédő Iroda Egyesület megtette helyettünk. A beol.hu beszámolója szerint egy 3 csillagos, 20 férőhelyes szállodának havonta 6387 forintot kell átutalnia, miközben például egy 50 négyzetméternél kisebb szoláriumnak az alapdíj havi szinten 2819 forint. Egy 5000 négyzetméternél kisebb alapterületű vidéki rendezvény esetében pedig ez napi 34 894 forint. A jogcím pedig: gépzene-felhasználás.

Drágább a sör, ha legális a zene

Az Artisjus stratégiai és kommunikációs igazgatója, Tóth Péter Benjamin szerint „a megfelelően megválasztott zeneszolgáltatással egy üzletben vagy éppen vendéglátóhelyen olyan többletértéket lehet nyújtani, ami az üzlet anyagi sikerességében is mérhető” – írta a hvg.hu. Az Artisjus tavaly le is mérte: a vendéglátóhelyeken, ahol volt valamilyen zenei szolgáltatás, az alapvető termékek – kávé, sör – ára sokkal magasabb, mint ott, ahol ez nem volt elérhető. Ezért arra törekednek majd, hogy a rendszeresen zenét szolgáltató üzemeltetők egyben jól fizető partnerek is legyenek. Ezt pedig folyamatos ellenőrzéssel kívánják majd elérni.

Megkértünk néhány nyíregyházi üzletvezetőt, mondják el véleményüket ebben a témában.

További részletek a Kelet-Magyarországban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!