Nyíregyháza hírei

2014.05.19. 07:33

Pénz van a szemétben...

Nyíregyháza - Hogyan fogják tudni pótolni a „papírstop” miatt kieső bevételeket az osztályközösségek, diákönkormányzatok?

Nyíregyháza - Hogyan fogják tudni pótolni a „papírstop” miatt kieső bevételeket az osztályközösségek, diákönkormányzatok?

A jövő év januártól hatályos jogszabály szerint kizárólag kereskedők, közvetítők és kezelők foglalkozhatnak a hulladék összegyűjtésével, kezelésével és kereskedelmével, amelybe sem iskolák, óvodák, sem civil szervezetek, de még az erre szakosodott vállalkozók sem tartoznak bele.

Törvényesen egyetlen iskola sem gyűjtethet és nem vitethet be a diákokkal olyan hulladékot, amely nem az adott intézményben keletkezett, ellehetetlenülni látszanak tehát a Magyarországon sok évtizedes hagyományokkal rendelkező iskolai papírgyűjtő kampányok. Az idei évre meghirdetett akciókat természetesen ez a döntés még nem érinti.

Összeállításunkban annak jártunk utána, mit gondolnak a jogszabályváltozásról a döntéshozók, a diákok, a pedagógusok, vannak-e „kiskapuk”, látnak-e alternatív megoldásokat, és hogyan fogják tudni pótolni a „papírstop” miatt kieső bevételeket az osztályközösségek, illetve a diákönkormányzatok.

KM-PI

További részletek a Kelet-Magyarország május 19-ei számában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!