Nyíregyháza hírei

2014.06.17. 08:43

Nagyüzem a vízben és a parton

Nyíregyháza - Sóstón a rekortánépítés és a tereprendezés után jöhetnek a kertészeti munkák.

Nyíregyháza - Sóstón a rekortánépítés és a tereprendezés után jöhetnek a kertészeti munkák.

Az elmúlt napokban több olvasónk is érdeklődött a sóstói építkezésekkel kapcsolatosan, felvetéseikre dr. Podlovics Roland projektvezető válaszolt. Többen felvetették, hogy a volt KISZ-táborral szembeni terület tele van építőanyaggal, rendetlen, gondozatlan. Arra voltak kíváncsiak, hogy nem lehetett volna-e úgy ütemezni a munkákat, hogy mire a strand kinyit, ez már rendben legyen? A volt Szeréna-laki területtel kapcsolatosan dr. Podlovics Roland azt mondta, az ott lévő földet a későbbiekben feltöltésre használják majd.

– Az eredeti ütemterv szerint ezt a munkát a szezon kezdetére szerettük volna befejezni, a közbeszerzési eljárásokat is ennek megfelelően írtuk ki. Sajnálatos módon az eljárás során több ajánlattevő is vitarendezési eljárást indított, az előre nem látható körülmények miatt pedig a vállalkozási szerződést az eredetileg tervezett időpontnál csak 53 nappal később tudtuk aláírni.

A munkák előrehaladásával és az időjárás függvényében várhatóan pár héten belül helyreállítjuk az eredeti állapotot, így július közepére már rendezett lesz ez a terület.

A munkálatok előrehaladott állapotban vannak: a térkövezést és a tereprendezést (humuszfeltöltés) június 20-án fejezi be a vállalkozó. Megkezdődött az utcabútorok, kandeláberek és a térfigyelő kamerarendszer kiépítése a tó körüli sétányon valamint a központi parkban, ezzel párhuzamosan a rekortán építése is megkezdődik. A tereprendezés után indulnak a kertészeti munkálatok, melyek a nyár közepéig tartanak. Ezek azonban már nem akadályozzák a lakosságot és a turistákat, a térkövezési munkálatok befejezésével ugyanis megszűnik a sétány lezárása, azaz június 20-ától már végig lehet sétálni a tó partján.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!