Nyíregyháza hírei

2014.07.12. 14:35

Aki vasutas, ide jöjjön!

Nyíregyháza - Amint a felhők elvonultak, zsúfolásig megteltek a parkolók, tömött sorok várták szombat délelőtt a Sóstói Múzeumfaluban a 64. Vasutasnapot Nyíregyházán.

Nyíregyháza - Amint a felhők elvonultak, zsúfolásig megteltek a parkolók, tömött sorok várták szombat délelőtt a Sóstói Múzeumfaluban a 64. Vasutasnapot Nyíregyházán.

A már hagyománnyá váló rendezvény a Nyíregyházi Juliális kiemelt eseményeként látogatott ismét a szabolcsi megyeszékhelyre, ahol egy teljes napon keresztül minden a vasúti dolgozókról szólt – a vonatközlekedés természetesen ez idő alatt is zökkenőmentesen üzemelt a térségben.

- A szombati volt a 193. vasutasnap az évben, hiszen minden nap a magyar vasút napja. Kihagyhatatlan ékköve a mindennapoknak, akár személyszállításról, akár teherszállításról beszélünk – hangzott el a köszöntőbeszédben. – Örömteli, hogy a felhők elmentek, az emberek pedig összejöttek a vasutasnapon. Olyan dolgozók gyűltek ma össze, akiknek munkája egy ország közlekedését befolyásolja, éjt nappallá téve munkálkodnak azért, hogy emberek és csomagok megtalálják úti céljaikat – fogalmazott Dávid Ilona, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója, majd hozzátette: a kelet-magyarországi régió dominál a hazai vasút életében, itt bonyolódik le a legnagyobb arányú személy- és teherszállítás az országban. A vasutasnapon pont került a záhonyi térség számára kiemelten fontos, határozatlan idejű megállapodásra is, amely évente három millió tonna áru átrakodásáról és vasúti fuvarozásáról szól. A Rail Cargo Hungária Zrt. és a Záhony-Port Zrt. kölcsönösen érdekelt a magyar-ukrán vasúti határon történő import-export-tranzit áruforgalmi volumen, valamint a versenyképesség és a szolgáltatási hatékonyság növelésében is. A megállapodást dr. Kovács Imre, a Rail Cargo Hungária Zrt. igazgatóságának elnöke és Farkas József, a Záhony-Port Zrt. vezérigazgatója pecsételte meg. A nap folyamán főzőverseny, torna, mazsorett és számos ismert hazai fellépő várja az érdeklődőket.

- KM-SA -


Együttműködési megállapodást kötött a Rail Cargo Hungaria Zrt. és a Záhony-Port Zrt. szombaton, a 64. vasutasnapon Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdőn. tovább »


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!