Nyíregyháza hírei

2014.07.10. 09:25

Hasznos és tanulságos terepgyakorlat volt!

Nyírbátor - Hogyan kell intézkedni egy pénzintézetben, ahol elszabadultak az indulatok...? S milyen állóképesség kell futni, lángokkal birkózni 35 fokos hőségben, teljes tűzoltó felszerelésben?

Nyírbátor - Hogyan kell intézkedni egy pénzintézetben, ahol elszabadultak az indulatok...? S milyen állóképesség kell futni, lángokkal birkózni 35 fokos hőségben, teljes tűzoltó felszerelésben?

A megyei sajtó munkatársai számára csak egy kis ízelítő is megmutatta, milyen lelki és testi erőnlétre, szakmai felkészültségre van szükség a jelzett feladatok elvégzéséhez – a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság nyírbátori objektumában ugyanis nyílt napot tartott a rendőr-főkapitányság, valamint a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

– Stratégiai partnerségben dolgozik a rendőrség, a katasztrófavédelem és a helyi média, hiszen nagyon fontos, hogy a munkánkról hiteles információk jussanak el az állampolgárokhoz – értékelt dr. Balogh Barnabás r. ezredes, a megyei rendőrfőkapitány bűnügyi helyettese.

Ugyancsak lényegesnek tartotta a korrekt hírek, tudósítások közlését Csepely Zsigmond tű. dandártábornok, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója.

S hogy a sajtó munkatársai még nagyobb empátiával kezeljék ezeket a szakterületeket, gyakorlati foglalkozásokra invitálták őket a taktikai házba, a tűzoltó fecskendő kezelésénél és a lőtéren. Élethű helyzetekben próbálhatták ki azokat az eszközöket, amelyek használatáról naponta írnak, beszámolnak a hírekben.

- KM-NyZs -


Közös, rendhagyó sajtótájékoztatón engedett bepillantást napi munkájába a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság és a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság kedden, a főkapitányság nyírbátori objektumában. tovább »


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!