Nyíregyháza hírei

2014.07.16. 11:03

Keressük a koktélkirályt

Nyíregyháza - Tombol a kánikula. Unjuk a vizet, de jólesne egy kis frissítő, és persze az sem baj, ha rengeteg vitamint is magunkhoz veszünk. A recept egyszerű: készítsünk koktélt – de hogyan?

Nyíregyháza - Tombol a kánikula. Unjuk a vizet, de jólesne egy kis frissítő, és persze az sem baj, ha rengeteg vitamint is magunkhoz veszünk. A recept egyszerű: készítsünk koktélt – de hogyan? Ebben segít olvasóinknak dr. Kovács Mihályné, aki nyári frissítő, alkoholmentes italok készítéséhez adott néhány ötletet. A hozzávalók a piacon vagy a kertben megtalálhatóak, némi gyakorlattal pedig bárki otthon is elkészítheti ezeket, sőt, kísérletezni is érdemes.

Ötletei sokakat ösztönöztek alkotásra: arra kérjük olvasóinkat, osszák meg velünk tudásukat, és küldjenek recepteket, a legjobbat beküldők pedig részt vehetnek a Kelet-Magyarország nyári koktélversenyének döntőjén. A legjobbakat díjazzuk, a nyertes hűsítő pedig felkerül a LasPalmas koktélbár itallapjára!

A recepteket augusztus 8-áig várjuk a Kelet-Magyarország, Nyíregyháza, Dózsa Gy. u. 4–6 címre. A borítékra írják rá: II. Kelet nyári koktélbajnokság, a nevezéshez a lapban folyamatosan megjelenő kupont is csatolni kell.

Kovács Mihályné ötletei

Zelleres finomság

Hozzávalók: poharanként 3 db zellerszár levelekkel együtt, egy kis marék torma, pár szem zöld szemű szőlő, jégkása.

Elkészítés: A zellert, tormát, szőlőt turmixgéppel összekeverjük, majd a jégkására töltjük.

Vörös varázs

Hozzávalók poharanként: 200 g cékla, 1 sárgarépa, 1 nagy narancs, 50 g spenót.

Elkészítés: A céklát, sárgarépát, narancs belsejét feldaraboljuk, turmixgépbe tesszük, majd beletesszük a spenótot. A kész italt poharakba öntjük. Tökéletes hűsítő, ha szellemi fáradtság tör ránk.

Bazsalikombomba

Hozzávalók: 1 uborka, 1 marék friss bazsalikom, 350 g paradicsom.

Elkészítés: a feldarabolt nyersanyagokat aprítógépbe adagoljuk a fenti sorrendben, majd bazsalikomlevéllel díszítjük.

Sárgabarackkoktél

Hozzávalók 2 pohárhoz: 2 lime, 3 narancs, 4 darab érett sárgabarack, néhány szál citromfű.

Elkészítés: A feldarabolt, kimagozott sárgabarackot turmixgépbe tesszük, hozzáadjuk a citrusfélék levének egy részét és a citromfüvet, simára keverjük, hozzáadjuk a maradék levet és teljesen összekeverjük.

További részletek a Kelet-Magyarország július 16-ai számában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!