2014.07.16. 11:03
Keressük a koktélkirályt
Nyíregyháza - Tombol a kánikula. Unjuk a vizet, de jólesne egy kis frissítő, és persze az sem baj, ha rengeteg vitamint is magunkhoz veszünk. A recept egyszerű: készítsünk koktélt – de hogyan?
Nyíregyháza - Tombol a kánikula. Unjuk a vizet, de jólesne egy kis frissítő, és persze az sem baj, ha rengeteg vitamint is magunkhoz veszünk. A recept egyszerű: készítsünk koktélt – de hogyan? Ebben segít olvasóinknak dr. Kovács Mihályné, aki nyári frissítő, alkoholmentes italok készítéséhez adott néhány ötletet. A hozzávalók a piacon vagy a kertben megtalálhatóak, némi gyakorlattal pedig bárki otthon is elkészítheti ezeket, sőt, kísérletezni is érdemes.
Ötletei sokakat ösztönöztek alkotásra: arra kérjük olvasóinkat, osszák meg velünk tudásukat, és küldjenek recepteket, a legjobbat beküldők pedig részt vehetnek a Kelet-Magyarország nyári koktélversenyének döntőjén. A legjobbakat díjazzuk, a nyertes hűsítő pedig felkerül a LasPalmas koktélbár itallapjára!
A recepteket augusztus 8-áig várjuk a Kelet-Magyarország, Nyíregyháza, Dózsa Gy. u. 4–6 címre. A borítékra írják rá: II. Kelet nyári koktélbajnokság, a nevezéshez a lapban folyamatosan megjelenő kupont is csatolni kell.
Kovács Mihályné ötletei
Zelleres finomság
Hozzávalók: poharanként 3 db zellerszár levelekkel együtt, egy kis marék torma, pár szem zöld szemű szőlő, jégkása.
Elkészítés: A zellert, tormát, szőlőt turmixgéppel összekeverjük, majd a jégkására töltjük.
Vörös varázs
Hozzávalók poharanként: 200 g cékla, 1 sárgarépa, 1 nagy narancs, 50 g spenót.
Elkészítés: A céklát, sárgarépát, narancs belsejét feldaraboljuk, turmixgépbe tesszük, majd beletesszük a spenótot. A kész italt poharakba öntjük. Tökéletes hűsítő, ha szellemi fáradtság tör ránk.
Bazsalikombomba
Hozzávalók: 1 uborka, 1 marék friss bazsalikom, 350 g paradicsom.
Elkészítés: a feldarabolt nyersanyagokat aprítógépbe adagoljuk a fenti sorrendben, majd bazsalikomlevéllel díszítjük.
Sárgabarackkoktél
Hozzávalók 2 pohárhoz: 2 lime, 3 narancs, 4 darab érett sárgabarack, néhány szál citromfű.
Elkészítés: A feldarabolt, kimagozott sárgabarackot turmixgépbe tesszük, hozzáadjuk a citrusfélék levének egy részét és a citromfüvet, simára keverjük, hozzáadjuk a maradék levet és teljesen összekeverjük.
További részletek a Kelet-Magyarország július 16-ai számában.