Nyíregyháza hírei

2014.07.04. 07:41

Megkérdeztük: Önt hogyan érint a gyógyszerárak változása?

Ezúttal azt kérdeztük olvasóinktól, hogyan érinti őket a gyógyszerárak változása.

Ezúttal azt kérdeztük olvasóinktól, hogyan érinti őket a gyógyszerárak változása.Tokaji Imréné cseppet sem örül annak, hogy egyes patikaszerekért többet kell majd fizetnie. – Sajnos sok gyógyszert szedek, annyi a szerencsém, hogy közgyógyellátásban részesülök, így ki tudom váltani, amit az orvos felír. Sebők Fannit allergia kínozza. – Fontos, hogy ilyenkor beszerezze és beszedje az ember a szükséges pirulákat. Az allergia gyógyszerem ára nem változott, remélem, a jövőben sem fog drágulni. Nagy Éva sajnálatosnak tartja, hogy az idősek a nyugdíjuk jelentős részét gyógyszerekre költik. – Ez azért nagyon szomorú, mert többnyire kevés pénzből élnek, pedig végigdolgozták az egész életüket. Nem megnehezíteni, hanem támogatni kellene a helyzetüket, sokan támogatottan sem képesek kiváltani a patikaszereket!

Orbán István szerint a változások nagyon súlyosan érintik azokat, akik nap mint nap rászorulnak a gyógyszerekre. – Hála Istennek, én nem tartozom közéjük, de tudom, milyen sok pénzt hagynak a gyógyszertárakban a betegek – tette hozzá. Oláh Rita így válaszolt: – Csak vitaminokat szedek és ügyelek arra, hogy két egyforma hatóanyagú készítményből az olcsóbbat vegyem. Radvánszki Mihály csak ennyit mondott: – Nem fog változni semmi, akármit szólok hozzá...

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!