Nyíregyháza hírei

2014.07.14. 15:16

Mexikótól Tajvanig viszik Nyíregyháza hírét

Nyíregyháza - Oroszországból, Izraelből, Dániából, Mexikóból és Tajvanról érkeztek azok a fiatalok a szabolcsi megyeszékhelyre, akik az Ifjúsági csereprogram részeként tartózkodnak Magyarországon.

Nyíregyháza - Oroszországból, Izraelből, Dániából, Mexikóból és Tajvanról érkeztek azok a fiatalok a szabolcsi megyeszékhelyre, akik az Ifjúsági csereprogram részeként tartózkodnak Magyarországon.

Az Első Nyíregyházi Lions Club vendégeiként a fogadó családokkal és a gyerekekkel igazán jól sikerült a nyitány Jeles Attila és családja jóvoltából - Nyírpazonyban. A vendégek játékos vetélkedő során bizonyíthatták, hogy mit tudnak Magyarországról, majd a magyar szereplők - a „klubgyerekek” és a szüleik: Girhinyék, Jelesék, Liptákék, Bócsiék, Medvéék, Nagyék és Chrabák László, valamint a szimpatizánsok Tóth Boglárka, Sajtos Fanni személyében - arról számoltak be, hogy ők mennyire ismerik a vendégek országait.

A programban többek között szerepelt sétarepülés és múzeumlátogatás, megismerkedtek Sárospatak és Tokaj nevezetességeivel, sőt, a szabolcsi földvárban még egy rövid tanórát is meghallgathattak kísérőiktől Magyarország történelméről. Minden este más család vendégszeretetét élvezhették, és a labdarúgó-világbajnokság meccseit is együtt nézték meg kivetítőkön. Mindenki számára élmény volt a közösen eltöltött tartalmas egy hét. A vendégdiákok magyarországi látogatásukat egy kéthetes Lions-táborral folytatják, melynek során többek között Szeged, a Balaton és Budapest látványosságait járják be.

KM–LTL

Jószolgálati világszervezet

A Lions Clubok Nemzetközi Szövetségét, a Lions Clubs Internationalt Melvin Jones alapította 1917-ben az Egyesült Államokban. A jószolgálat nemes eszméjének teljesítése eredményezte, hogy a Lions mozgalom ma 206 országban van jelen, 46 ezer klubban mintegy 1,35 millió tagja van, és a világ legnagyobb klub alapon szerveződő jószolgálati szervezete.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!