Nyíregyháza hírei

2014.07.27. 11:24

Tiszta tejet a pohárba!

Nyíregyháza - Egymást érik a különféle kijelentések az iskolatejprogram kapcsán.

Nyíregyháza - Egymást érik a különféle kijelentések az iskolatejprogram kapcsán.Dr. Helmeczy László, az Összefogás Szabolcs-Szatmár-Bereg Megye Felemelkedéséért Egyesület elnöke sajtótájékoztatóin következetesen tejmutyit emleget és törvénytelenségről beszél. Nyíregyháza fideszes városvezetése szerint minden jogszerűen folyt, az ellenzék viszont állítja: valami bűzlik az iskolatejprogram körül.

A Kelet-Magyarország elhatározta, hogy tiszta tejet önt a pohárba, vagyis igyekszik tisztázni a tényeket, információkkal szolgálni az iskolatejprogramról és ütközteti a vitában álló felek álláspontját. Többek között arra voltunk kíváncsiak, mi alapján választották ki a három potenciális beszállítót, akik meghívást kaptak a tenderre, mikor és milyen szempontok alapján döntöttek a nyertes mellett, s miként, illetve meddig tesz eleget vállalásainak a megbízást kapott vállalkozás.

Választ vártunk (és kaptunk) arra is, hogy miért tartja mutyigyanúsnak az iskolatej-pályázat lefolytatását, végeredményét és kivitelezését a baloldali ellenzék, de „tolmácsoltuk” a városlakók félelmét is: előfordulhat-e, hogy a tejbotránynak végül a rászoruló gyerekek isszák meg a levét?

KM-PI

és lapunk szombati számában!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!