Nyíregyháza hírei

2014.08.18. 10:46

Önkormányzat 2014 - Ismét Kovács Ferenc a kormánypártok polgármesterjelöltje Nyíregyházán

Nyíregyháza, 2014. augusztus 18., hétfő (MTI) - Kovács Ferenc jelenlegi polgármestert indítja polgármesterjelöltként a Fidesz-KDNP Nyíregyházán - közölték a kormánypártok helyi szervezeteinek sajtótájékoztatóján a szabolcs-szatmár-beregi megyeszékhelyen hétfőn.

Nyíregyháza, 2014. augusztus 18., hétfő (MTI) - Kovács Ferenc jelenlegi polgármestert indítja polgármesterjelöltként a Fidesz-KDNP Nyíregyházán - közölték a kormánypártok helyi szervezeteinek sajtótájékoztatóján a szabolcs-szatmár-beregi megyeszékhelyen hétfőn.

Kovács Ferenc, aki 2010-től polgármestere a 120 ezres nagyvárosnak, az elmúlt négy év munkáját értékelve azt mondta: csőd közeli helyzetben vette át a település irányítását a Fidesz-KDNP-s többségű önkormányzat a ciklus elején, és ma már a kormányzati adósságátvállalás révén egyetlen fillér adóssága sincs.

Kovács Ferenc 54 éves, nős, három gyermek apja. Az ELTE-n szerzett jogi diplomát, majd mezőgazdasági és külkereskedelmi szakjogászi vizsgát tett. Különböző cégeknél ügyvezetőként és elnök-vezérigazgatóként dolgozott, és a magyar-ukrán kapcsolatokat felügyelte miniszterelnöki megbízottként korábban. Az országgyűlésnek 2010-14 között volt tagja, a Fidesz-KDNP politikusaként.

Kovács Ferenc arról is szólt, hogy 2010-ben rosszul előkészített pályázati beruházások sokaságával is meg kellett küzdenie az akkori új városvezetésnek. A "rendcsinálás után indulhattak el a fejlesztések" - hangsúlyozta -, új pályázati lehetőségekkel is éltek, így ma "beruházási reneszánszát éli Nyíregyháza".

Kiemelte, hogy fontos célként fogalmazták meg a munkahelyteremtést is a 2010-14 közötti önkormányzati ciklusra. Ennek eredményeként a közmunkaprogramokkal együtt 11 ezer új állás jött létre a városban - tette hozzá. Külön megemlítette a dán Legót, amely 60 milliárdos befektetéssel új gyárat hozott létre Nyíregyházán.

Arra is kitért, hogy 2013-ban már egymilliárd forint értékű saját beruházást indíthatott el a nyíregyházi önkormányzat, idén pedig még nagyobb lesz a fejlesztési összeg.

Kovács Ferenc kifejtette: a 2014-2020 közötti európai uniós költségvetési ciklusban 23 milliárd forint pályázati forrás áll Nyíregyháza rendelkezésére a további fejlesztésekhez, így a város megőrizheti "jelenlegi dinamikus fejlődését az elkövetkezendő években is".

Kovács Ferenc a sajtótájékoztatón bemutatta a Fidesz-KDNP helyi önkormányzati képviselőjelöltjeit az októberi önkormányzati választásra. A 15 jelölt közül kilencen jelenleg is tagjai a közgyűlésnek.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!