Nyíregyháza hírei

2014.09.29. 08:25

KORÁn érkezett kis hősök

Nyíregyháza - Illés Dániel, a 4 for Dance táncegyüttes tagja most egy kevéssé ismert oldaláról mutatkozik be.

Nyíregyháza - Illés Dániel, a 4 for Dance táncegyüttes tagja most egy kevéssé ismert oldaláról mutatkozik be. – Németországban turnéztunk, amikor a feleségem a terhessége 30. hetében járt, éppen ezért nyugodt szívvel indultam útnak. „Ne izgulj, drágám, minden rendben lesz, de hamarosan megérkezik a szerelmünk” – hívott fel egyszer. Természetesen másnap reggel hazautaztunk, hiszen ez egy olyan pillanat, amit semmiért nem hagytam volna ki. Miután megszületett Bogi, még két hónapot töltöttünk a koraszülött osztályon – vázolta fel röviden szeptember 29-én, hétfőn 16 órától a Kossuth téren nyíló tárlatának történetét Illés Dániel, a 4 for Dance oszlopos tagja.


Illés Dániel: Két hónapot töltöttünk a koraszülött osztályon.


Együtt izgult a családokkal

– A KORÁn érkezett Hősök című kiállítás azért jött létre, mert szerettem volna megmutatni másoknak is, hogy milyen emberfeletti, csodálatos munka folyik az osztályon minden egyes nap. Akárhányszor elmondta valakinek, hogy Bogi koraszülött, az emberek legtöbbször sajnálkoztak, mert azokra a tenyérnyi, alig félkilós babákra asszociáltak rögtön, akiket a tévében, újságokban látnak. Szeretném, ha tudatosulna mindenkiben, hogy nem mindig baj az, ha egy gyermek hamarabb jön a világra. A kislányom 15 hónapos és tíz kiló, senki meg nem mondaná róla, hogy 1420 grammal született.

A koraszülöttek nagykövetei

Dani közel egy évig dolgozott bent, minden engedélyt megkapva a kórháztól, olyannyira, hogy az orvos után ő volt a második ember, akit riasztottak, ha megindult egy szülés. Mint mondta, gyönyörű pillanatokat éltek át, együtt lélegzett, izgult a családdal.

– A kiállítást Pestre viszem tovább november 15-én, ezen a napon az együttes a koraszülöttek nagykövetei címet is megkapja a Pető Intézetben. Bárhol járunk az országban, nyugodtan kérdezhetnek minket ezzel kapcsolatban is, a fiúknak is szívügye ez, hiszen Kristóf is koraszülött volt – árulta el Dani, akinek tárlata két hétig látható a Kossuth téren, majd a saját, Jordánia és Egyiptom ismeretlen arcai kiállítását váltva a Bencs-villában még egy hónapig bárki láthatja a nem mindennapi képeket.

Az első kattintások, majd hosszú szünet

– Tizenkét évvel jött a fotóőrület, akkor még a Magyar Állami Népi Együttesben táncoltam Budapesten. Peti, az unokatestvérem (a 4 for Dance tagja) vett egy elég komoly fényképezőgépet, és elkértem tőle. Vettem jó pár tekercs filmet, és elkezdtem kattintgatni, jártam bálokra fotózni, de ez abbamaradt, mert Peti eladta a gépet.– Hosszú szünet után három éve felkerestem Tamás Pált, hogy adjon kölcsön egy fényképezőt, és kaptam mellé egy rakás szakirodalmat is. Amikor hazajöttem Ausztráliából, megmutattam a képeket, és a 4–500-ból volt 10, ami tetszett neki. Ekkor kezdtem komolyabban időt, energiát és pénzt belefektetni, elkísértem esküvőkre, eseményekre, és a szárnyai alatt szépen lassan elkezdtem kibontakozni és magamra találni. Nyár óta pedig már önálló munkáim és kiállításom is van – osztotta meg lapunkkal Illés Dániel.

KM-CSA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!