Nyíregyháza hírei

2014.09.10. 12:30

Napfényes és tágas irodákban folytatódik a megszokott munka

Nyíregyháza - Több mint százmillió forintból újult meg a NAV megyei vám- és pénz­ügyőri igazgatósága.

Nyíregyháza - Több mint százmillió forintból újult meg a NAV megyei vám- és pénz­ügyőri igazgatósága.

– Mindig öröm lezárni egy beruházást, különösen, ha olyan kettős célt szolgál, mint a NAV megyei vám- és pénzügyőri igazgatóságán is: egyrészt növeli a szolgáltatás minőségét az ügyfelek körében, másrészt kellemesebb munkakörülményeket biztosít a dolgozóknak – utalt a nyíregyházi irodaház bővítésének jelentőségére kedden Kiss Ferenc.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnökhelyettese kifejtette: a körülbelül egy évszázados épület 10–12 éve van az adóhivatal jogelődjének tulajdonában. A két szervezet egyesítése után felmérték, hogy mely irodák szorulnak felújításra. Három évvel ezelőtt már készültek bővítésre és renoválásra vonatkozó tervek, ezeket felülvizsgálták és módosították, majd márciusban megkezdődött az építés.

Hatékony együttműködés

– A felújítás bruttó 72 millió forintból valósult meg, további harmincmillió forintért vásároltunk biztonsági berendezéseket, valamint új irodai bútorokat.

Soltész József ezredes, a NAV megyei vám- és pénzügyőri igazgatóságának igazgatója a nemzetiszínű szalag átvágása előtt röviden ismertette az intézmény történetét, majd kitért a társszervezetekkel közös hatékony munkára, melynek eredményeként az idén augusztus végéig 2,4 millió doboz csempészcigarettát foglaltak le a tavalyi másfél millióval szemben.

– A felújított épület immár megfelel a XXI. századi követelményeknek és igényeknek. A felszabadult helyeken ügyfélszolgálati irodát szeretnének kialakítani – tette hozzá Soltész József.

A szalagátvágást követően az intézmény dolgozói és a sajtó képviselői együtt járták be az újonnan kialakított és felújított helyiségeket, a napfényes és tágas, jól felszerelt irodákat és tárgyalókat.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!