Nyíregyháza hírei

2014.09.09. 07:59

Sokan segítettek Kovács Alexának

Nyíregyháza -  Volt, aki vékonyabbat, volt aki vastagabbat adott, de – legyen szó pénzt rejtő borítékról vagy hiánypótló ülőpárnáról – valamennyien önzetlenül, szeretettel nyújtották át kollégánknak a felajánlásaikat.

Nyíregyháza -  Volt, aki vékonyabbat, volt aki vastagabbat adott, de – legyen szó pénzt rejtő borítékról vagy hiánypótló ülőpárnáról – valamennyien önzetlenül, szeretettel nyújtották át kollégánknak a felajánlásaikat. A Kelet-Magyarországban megjelent „Meglopták az elesettet” című cikkünk nyomán közel 100 ezer forint gyűlt össze Kovács Alexa számára, a meglopott, kerekesszékes kislány ráadásul több ülőalkalmatossággal is gazdagodott.

Célba értek a felajánlások

Mint arról lapunk augusztus 27-ei számában beszámoltunk: a mozgáskorlátozott nyíregyházi kislány lépcsőházban hagyott kerekesszékéből egy máig ismeretlen besurranó tolvaj ellopta a feketepiacon szinte eladhatatlan, a beteg számára azonban nagyon értékes, speciális, zselés ülőpárnát. A születése óta fogyatékkal élő, négyvégtagú bénulás miatt kerekesszékbe kényszerült Kovács Alexa és édesanyja, Bernadett előbb a közösségi oldalon kiáltotta világgá dühét és elkeseredettségét, majd a megyei napilaphoz fordultak segítségért.

Házhoz vittük az ülőpárnákat

Nem hiába, hiszen már a cikk megjelenésének napján érkeztek felajánlások szerte a megyéből, így például Kisvárdáról, Mátészalkáról, Nyírtelekről és a megyeszékhelyről is. A nyilvános szereplést valamennyien visszautasították, mondván: nem az a lényeg, hogy viszontlássák magukat az újságban, hanem az, hogy mihamarabb olvashassanak a Kelet segítő akciójának sikeréről. Lapunk munkatársai a napokban vitték házhoz az adományokat, anya és lánya leplezetlen örömmel fogadta az idejekorán érkező, „nyári Mikulásokat”.

További részletek a Kelet-Magyarország szeptember 9-i számában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!