Nyíregyháza hírei

2014.09.02. 08:47

Tamás és Balázs első napja az iskolában

Nyíregyháza - Az idén a nyíregyházi Mencsik Tamást és Czérna Balázst kísértük el az első tanítási napon a Móra Ferenc Általános Iskolába, ahol Nagy Edit osztályfőnök szeretettel fogadta a testnevelés tagozatos osztály minden kisdiákját.

Nyíregyháza - Az idén a nyíregyházi Mencsik Tamást és Czérna Balázst kísértük el az első tanítási napon a Móra Ferenc Általános Iskolába, ahol Nagy Edit osztályfőnök szeretettel fogadta a testnevelés tagozatos osztály minden kisdiákját.Nem akármilyen napra ébredt hétfőn a két mosolygós kis szőkeség, Czeruza Balázs és Mencsik Tamás. A fiúk első napjukat kezdték meg a nyíregyházi Móra Ferenc Általános Iskolában, mindketten az 1. C osztályban.

A szeptember első délelőttjét velük töltöttük, szüleikkel együtt mi is elkísértük őket az iskolába, ott voltunk a reggeli készülődésnél, a fogmosástól a cipőhúzásig, az érkezésen és az évnyitó utáni padfoglaláson át a búcsúzkodásig.

Kinek nehéz, kinek könnyebb

Tamás korán kipattant az ágyból, már negyed hét körül kelt, ébreszteni sem kellett. Balázsnak kicsit nehezebb volt az ébredés, ő nyújtózkodott még párat a nagy nap reggelén. – Reggelire virslit ettünk ketchuppal, azt nagyon szeretjük – bizonygatta Tamás, majd egy-egy túrórudi is előkerült a hűtőből.

Természetesen a fogmosás sem maradhatott el, mint kiderült, ebben is Balázs a nehezebben meggyőzhető kis­ember.

– Az én táskám pókemberes, én választottam, mert szeretem a filmet és a mesét is. Bár tegnap este egy új mesét, a Jégvarázst néztük lefekvés előtt – tudtuk meg Balázstól, aki egyre inkább bizonyította, ő is tud ám nagy dumás lenni. – Jó nagy táska, csak olyan kár, hogy a könyvek helyett nem csokival lesz tele! Na mindegy, biztos kapunk majd iskola után! – kalandozott el a reggeli pakolászás közben.

– Nézd, ezeket én rajzoltam! – invitált a hűtő oldalára ragasztott óvodai alkotásaihoz Tamás, aki elárulta, azért is várja nagyon az iskolát, mert több ismerősével együtt tanulhat majd. – Amellett, hogy Balázs is az osztálytársam lesz, a szomszéd kislány, Zoé is „első cés” lesz, ami nagyon jó, mert máris lesznek ismerőseim – mesélte tágra nyílt szemekkel.

– Anya, hol a fekete övem? Apa, melyik cipőt vegyük fel, ilyenkor feketét szoktak? – özönlöttek a kérdések a fiúk szobájából.

– Fehér ing és fekete nadrág dukál minden iskolai évnyitón! – tanítgatta a fiúkat Mencsik Tamás, Tomi édesapja, aki Balázs nevelőapukája is. – Inkább takarítanék egész nap itthon, mint hogy iskolába menjek – ismételgette nevetve indulás előtt Balázs, de ennek ellenére gyorsan összekapta a holmiját.

Még egy utolsó utáni leltár a táskában, gyors ellenőrzés a tolltartóban, és miután az uzsonna, valamint az üdítő is a helyén volt, gyalog indult el a közeli iskolába a kis csapat.

Tízórai után ismerkedés

Fél 8 után a Móra Ferenc Általános Iskola aulájában beszélgettünk a fiúkkal, akiknek már elsőre nagyon tetszett az épület.

– Nagyon jó lesz majd itt lenni, a tesi órát nagyon várom, ezért is jelentkeztünk testnevelés tagozatos osztályba. Szeretnék nagyon sokat focizni majd az osztálytársakkal – mesélte boldogan Tomi, miközben jobbra-balra forgolódtak, ismerkedtek a hosszú folyosókkal és a szokatlanul nagy épülettel.

Az évnyitó után az osztályterembe lépve összegyűlt az 1. c 30 fős kis csapata. A fiúk arcán a félelem és az aggodalom legapróbb jele sem volt érezhető. Egyből lehuppantak a padba, forgolódtak, beszélgettek, ismerkedtek új társaikkal.

Mikor eljött a búcsú ideje, mosolyogva integettek ki a terem végében álldogáló anyura és apura, akik büszkén és elérzékenyülve talán abban a pillanatban döbbentek rá valójában, hogy a két kis emberpalánta milyen bátran és magabiztosan kezdte el az iskolát.

KM-SA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!