Nyíregyháza hírei

2014.09.08. 16:27

Tűzoltó felszereléseket adott a katasztrófavédelem az önkéntes tűzoltóknak

Nyíregyháza - Egymás mellett várták az eszközök átadását egyébként távol élő önkéntes tűzoltó egyesületek képviselői hétfő délután.

Nyíregyháza - Egymás mellett várták az eszközök átadását egyébként távol élő önkéntes tűzoltó egyesületek képviselői hétfő délután.

Leskovics Zoltán tű. alezredes elmondta: amennyiben egy hivatásos tűzoltóság új eszközökhöz, védőeszközökhöz, berendezésekhez jut, a régi eszközök felhasználására tervet dolgozunk ki, amelyben keressük a leghatékonyabb továbbhasznosítási lehetőséget. A még használatnak megfelelő, de lecserélt eszközöket átadjuk az önkéntes tűzoltóknak, ami évek óta bevált gyakorlata a katasztrófavédelemnek. A tűzvédelem minden szereplője lehetőség szerint ugyanolyan szintű felszereléssel rendelkezzen. Jelenleg 26 egyesület segíti munkánkat. Nemrég gépjárműfecskendőt is adtunk Szatmárcsekén dolgozó bajtársaknak, Demecser külföldről kapott járművet, és hamarosan Ajak is tűzoltó fecskendővel felszerelt egységünk lesz.

Lukács István Nyíregyházán hivatásos tűzoltó, Demecserben a 85 éve működő ÖTE parancsnoka. A most kapott felszerelésről ezt mondta: a gépjármű és a most átvett eszköz segítségével elérhetjük, hogy a hónap közepétől egyes kategóriába tartozó egyesület legyünk, majd megfelelő előkészítés után a jövő hónapban már önálló beavatkozó egységként működhetünk tovább. Az eszközökről azt lehet tudni, hogy a katasztrófavédelem ellenőrzés után alkalmasnak talált ruházatot felkínálta, és az egyesületek választhattak, mire van a működésükhöz szükség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!