Nyíregyháza hírei

2014.10.13. 09:23

Így döntött Nyíregyháza

Nyíregyháza - A megyeszékhelyen dr. Kovács Ferenc második ciklusát kezdheti meg.

Nyíregyháza - A megyeszékhelyen dr. Kovács Ferenc második ciklusát kezdheti meg.

– Ez az eredmény számunkra komoly biztatás és támogatás a munka folytatásához. A szavazópolgárok az elmúlt négy évet értékelték, benne azokat az erőfeszítéseket, amelyekkel a várost előbb egy adósságcsapdából sikerült megmenteni, aztán pedig elindítani és befejezni számos olyan fejlesztést, beruházást, amelyek hosszú ideig szenvedtek késedelmet. A munkát tehát folytatjuk: ebben az évben három rendes közgyűlést tartunk, és előkészítjük a 2014–2020-as költségvetési ciklus pályázatait is. Még egy nagyon fontos üzenete van ennek az eredménynek: a nyíregyháziak nem vevők a gyűlöletkampányra.

– Programokat akartak hallani, és programokra szavaztak. Tőlünk pedig leginkább konkrét terveket, határozott programot hallhattak, ennek tudható be ez a választási győzelem – értékelt vasárnap éjjel lapunknak dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza újraválasztott polgármestere.

A legalacsonyabb részvétel

– Egészen egyedi módon ez a tegnapi az eddigi önkormányzati választások közül az, amelyik a legalacsonyabb részvételt hozta, és minden idők legalacsonyabb támogatottságú polgármesterét választották meg a megyeszékhelyen élők – fogalmazott értékelésében Nagy László. A Változást Nyíregyházáért Szövetség polgármesterjelöltje hozzátette: az eredményekből az is látszik, hogy az elmúlt négy év nem erősítette a Fideszt Nyíregyházán, és a jelenlegi hatalmat el nem fogadók tábora nőtt. Gratulálok minden győztesnek.

„Megtettük, amit lehetett”

– Jobb eredményekben bíztunk – ismerte el Vass Zoltán, a Jobbik polgármesterjelöltje. – A jó hír, hogy magunk mögé utasítottuk a független jelölteket, nem rontottunk a 2010-es eredményeken, két mandátum a Jobbiké. Elszomorító, hogy nem sikerült a 2. helyen végeznünk. Rengeteg munkát, energiát fektettünk a kampányba: programmal álltunk elő, folyamatos párbeszédet folytattunk a nyíregyháziakkal. A politikánk az elkövetkezendő öt évben sem változik majd, továbbra is ember- és programközpontúan fogunk politizálni, kerüljük a személyeskedést és a sárdobálást, konstruktív javaslatokkal fogunk előállni. Gratulálok a győztesnek. Remélem, a fideszes városvezetés a következő ciklusban nyitott lesz az ellenzék építő, előremutató javaslataira – a nyíregyháziak érdekében.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!