Nyíregyháza hírei

2014.10.05. 11:03

Ízek keletről

Nyíregyháza - Telt házas estet szervezett Nyíregyháza ukrán Nemzetiségi Önkormányzata, a Nyilas fogadóban, ahol a szomszéd országok ételeiből készült finomságokkal ismerkedhettek a vendégek.

Nyíregyháza - Telt házas estet szervezett Nyíregyháza ukrán Nemzetiségi Önkormányzata, a Nyilas fogadóban, ahol a szomszéd országok ételeiből készült finomságokkal ismerkedhettek a vendégek. Az ukrán gasztronómia ízvilága nagyon hasonló a magyar ételekéhez, hiszen az alapanyagok ugyanazon éghajlat alatt teremnek. Az est háziasszonya Szofilkánics Judit, aki több tankönyv szerzője, tanárnő, és az Ukrán Nemzetiségi Önkormányzat alelnöke. A hely kiválasztása is szimbolizálta a két nép barátságát, hiszen a fogadó üzemeltetői korábbi lakóhelyükön szomszédai voltak „Jutka” néninek.

Természetesen az üdvözlő beszédek után a finom falatok mellett már derűs történetek, valamint jövőbeli tervek megismerésére is lehetőség nyilt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!