Nyíregyháza hírei

2014.10.25. 10:24

Keresztelőhöz hívták a tűzoltókat

Ajak - Ünnepélyes felkérést kaptak az Ajaki Tűzoltó Egyesület tagjai, egy Flórián utónevű gyermek keresztelőjére és bérmálására hívták meg őket a nagyszülők.

Ajak - Ünnepélyes felkérést kaptak az Ajaki Tűzoltó Egyesület tagjai, egy Flórián utónevű gyermek keresztelőjére és bérmálására hívták meg őket a nagyszülők. A felkérést az is indokolhatta, hogy a tűzoltók védőszentje Szent Flórián, a megkeresztelt kicsi neve pedig Gorcsa Flórián János. A kérésre az egyesület vezetése és tagsága örömmel mondott igent és Ajakon a görögkatolikus templomban megtartott keresztelőn és bérmáláson az Ajki Tűzoltó Egyesület hét tagja ( elnök, parancsnok és öt tag ) vett részt, az egyesület és a Szent Flórián Tűzoltótábor zászlójával.

A keresztelő után a parókián az egyesület elnöke és parancsnoka oklevelet és emléktárgyat adott át a gyermek szüleinek, az esemény alkalmából.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!