Nyíregyháza hírei

2014.10.29. 07:53

Kis városvédők nagy viadala

Nyíregyháza - Felső tagozatosoknak hirdet helytörténeti vetélkedőt a Nyíregyházi Városvédő Egyesület.

Nyíregyháza - Felső tagozatosoknak hirdet helytörténeti vetélkedőt a Nyíregyházi Városvédő Egyesület.

A vetélkedőre november 12-ig várják az öt fős csapatok jelentkezését a [email protected] e-mail címen – hangzott el a kedd délutáni sajtótájékoztatón.

Békési Elemér egyesületi elnök szerint a versengés célja az, hogy a gyerekek ismerjék meg a múltját annak a városnak, amelyben élnek, egyúttal ápolják az emlékeket. Cservenyák Katalin ötletgazda hozzátette: a Kelet-Magyarországban jelennek meg majd az írásbeli kérdések tíz alkalommal, májusban pedig a városháza dísztermében a tíz legjobb együttes közül kerül ki a győztes, a kecsegtető fődíj pedig az önkormányzat felajánlásából a csapattagok mindegyikének egy szigligeti nyaralás lesz. Dr. Ulrich Attila alpolgármester történészként is fontosnak tartja a honismeretet: – Hatványozottan kell ügyelni a helyi értékekre, és ez a vetélkedő a hagyományokra alapoz – fogalmazott, majd méltatta a Mesélő Nyíregyháza városvédő füzetek friss, 29. epizódját, amely „briliáns képanyagot tartalmaz”. A Nyíregyházát 1944. szeptember 6-án ért bombatámadásról szóló kiadványt dr. Bene János állította össze, amelyre későbbi számunkban visszatérünk.

KM–LTL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!