Nyíregyháza hírei

2014.10.02. 11:40

Miniszteri vizit Nyíregyháza nyugati elkerülőjénél

Nyíregyháza - A gyorsforgalmi összeköttetés komoly lökést ad a térség gazdasági fejlődésének.

Nyíregyháza - A gyorsforgalmi összeköttetés komoly lökést ad a térség gazdasági fejlődésének. Az aszfalton felállított alkalmi sátor mellett betonbiztosan nyomatékosították az illetékesek: október végén megnyílhat a forgalom előtt Nyíregyháza nyugati elkerülője.

A 2,2 km hosszan megvalósuló beruházás az M3-as autópályát köti össze a Kálmánházi úttal. Az útszakasz a szabolcs-szatmár-beregi megyeszékhelyt nyugatról új nyomvonalon, 2x1 sávon kerüli el. A műszaki átadás-átvétel megkezdéséhez időzített bejáráson csütörtök délelőtt részt vett dr. Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter, dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere, dr. Vinnai Győző országgyűlési képviselő, Kozma Péter kormánymegbízott és Seszták Oszkár, a megyei közgyűlés elnöke. Loppert Dániel, a NIF Zrt. kommunikációs vezetője megerősítette: a közlekedők még a hónap végén igénybe vehetik az új elkerülőt.

– Elkészült – fogalmazott tömören, lényegre törően dr. Seszták Miklós, majd ekképpen folytatta: – Egy nagy léptékű munka jelentős szakaszán vagyunk túl. Több ezer ember életminősége javul az út átadásával. A nyugati elkerülő megépítése azért is időszerű, mert az M3-as autópálya hamarosan új szakasszal bővül, és egészen Vásárosnaményig ér el. A gyorsforgalmi összeköttetés komoly lökést ad a térség gazdasági fejlődésének.

A megyeszékhelyet az új elkerülő mentesíti a várhatóan megnövekvő forgalom kedvezőtlen hatása alól. A kormány számos hasonló beruházással segíti a helyiek életminőségének javítását, a zajos, levegőszennyező kamionok településen kívülre szorítását. Ez a jövőben is így lesz: a nemrégiben elfogadott Nemzeti Közlekedési Infrastruktúra-fejlesztési Stratégia a leghasznosabb beruházások közé sorolja az elkerülő utak fejlesztését.

– Már megkezdődött az elkerülő folytatásának, a Kálmánházi út és a 36. számú főút közötti szakasz kivitelezésére kiírt közbeszerzési eljárás – közölte Loppert Dániel, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kommunikációs vezetője. Megerősítette: – Eredményes közbeszerzés esetén az NIF Zrt. legkésőbb 2015 januárjában szerződést köt a nyertes vállalkozóval. A 4,4 kilométer hosszú szakasz kivitelezése tavasszal megkezdődhet, a munkálatok pedig jövő év őszére befejeződhetnek.

Úgy legyen!

 

Jövő héten átadják az M3-as autópálya új, Vásárosnaményig tartó szakaszát

A Nyíregyházát nyugatról elkerülő út műszaki átadásán dr. Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter megemlítette, hogy jövő héten átadják az M3-as autópálya új, Vásárosnaményig tartó szakaszát. Döntés született arról, hogy Vásárosnaménytól Záhonyig kétszer két sávos új gyorsforgalmi út épül. A megyei kötődésű miniszter szerint a kormányzati ciklus végén pontosan meg lehet majd mondani azt, hogy mikor érheti el az autópálya az országhatárt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!