Nyíregyháza hírei

2014.11.07. 11:58

Fidesz sajtótájékoztató

Nyíregyháza - Sajtótájékoztatón reflektált a szocialisták hét eleji kijelentéseire Fesztóry Sándor, a Fidesz-KDNP helyi szervezetének alelnöke.

Nyíregyháza - Sajtótájékoztatón reflektált a szocialisták hét eleji kijelentéseire Fesztóry Sándor, a Fidesz-KDNP helyi szervezetének alelnöke. Szerinte az MSZP úgy próbálja beállítani a Sóstó kötvény kibocsátását, mint egy jó üzletet. – A Magyar Nemzeti Bank honlapján megnéztem, 2014. hatodik hónapjában, a kötvény kibocsátásának idején a BUBOR mértéke 11,5 százalék körül mozgott, nem pedig a hétfői sajtótájékoztatón említett 0,8 százalék környékén – mondta Fesztóry Sándor, aki hozzátette: a kötvénykibocsátás miatt indított hatósági nyomozás nem azért ért véget, mert bebizonyosodott, hogy nem történt bűncselekmény, hanem egyszerűen csak elévült az ügy.

– Számomra nem tükrözi a jó gazda gondosságát az, hogy a kibocsátáskor az akkori szocialista városvezetés húsz millió forintot fizetett ki egy később csődbe vitt tanácsadó cégnek. A kötvényből ráadásul pénzt vontak ki, amit nem fejlesztésre, hanem a működés költségeinek a fedezésére fordítottak – fogalmazott Tóth Imre önkormányzati képviselő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!