Nyíregyháza hírei

2014.11.20. 14:18

Jó szívvel ajánl minket

Nyíregyháza - Van még potenciál Ausztria és Magyarország gazdasági, kulturális, oktatási és tudományos kapcsolatrendszerében.

Nyíregyháza - Van még potenciál Ausztria és Magyarország gazdasági, kulturális, oktatási és tudományos kapcsolatrendszerében.

Magyarország és Ausztria gazdasági kapcsolata kiegyensúlyozott, dinamikusan fejlődő. Igaz, több osztrák befektető van jelen itt, de az utóbbi időben jelentősen élénkült a magyar vállalkozók érdeklődése a határon túli lehetőségek iránt – mondta el az Osztrák Köztársaság budapesti nagykövetségének kereskedelmi tanácsosa, a Kereskedelmi Osztály vezetője kedden, Nyíregyházán.

Dr. Erika Teoman-Brenner az Osztrák Köztársaság nemzeti ünnepe alkalmából rendezett fogadásra érkezett a megyeszékhelyre, ám a látogatását egyeztetésekre is kihasználta. Találkozott többek között a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamara vezetővel, személyesen is megerősítve, pozíciójában mindent megtesz azért, hogy az osztrák beruházók ne álljanak meg Nyugat-Magyarországon, hanem az ország keleti térségét is felfedezzék.

Nyíregyháza Polgármesteri Hivatala tíz éve ad otthont az Osztrák Köztársaság Tiszteletbeli Konzulátusának, ahol a házigazda szerepet betöltő dr. Barabás László tiszteletbeli konzul is arról beszélt: van még potenciál a két ország gazdasági, kulturális, oktatási és tudományos kapcsolatrendszerében.

KM-NyZs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!