Nyíregyháza hírei

2014.11.28. 14:48

Újra mezőgazdasági összeírás megyénkben

Nyíregyháza - Az összeírókat igazolvánnyal látja el a hivatal

Nyíregyháza - Az összeírókat igazolvánnyal látja el a hivatalEz év november 22-e és december 15-e között reprezentatív mezőgazdasági összeírást hajt végre a Központi Statisztikai Hivatal. Az adatgyűjtés minden megyére kiterjed, ugyanakkor nem minden települést érint.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében 37 település 50 körzetében keresik fel a gazdákat a számlálóbiztosok. Az adatfelvétel célja, hogy nyomon kövesse a 2014. évi mezőgazdasági termelést, így pontos képet adjon a betakarított területek nagyságáról, a terméseredményekről, valamint az állatállomány változásáról – tájékoztatta a Kelet-Magyarországot Malakucziné Póka Mária.

Az összeírókat a júniusi felvételhez hasonlóan igazolvánnyal látja el a hivatal, ami a személyazonosságot igazoló okmánnyal együtt érvényes. Az adatfelvétel végrehajtása során a KSH munkatársai szúrópróbaszerűen ellenőrzést végeznek.

A hivatal a gazdálkodóktól kapott információkat bizalmasan, az egyedi adatok védelmét előíró jogszabálynak megfelelően kezeli, azokat kizárólag statisztikai célokra használja fel.

Az egy évvel korábban végrehajtott felvétel adatai alapján a kukorica termésmennyisége 2013-ban Hajdú-Bihar és Békés megye után Szabolcs-Szatmár-Beregben volt a legnagyobb, közel 630 ezer tonna, ami az országos termés 9 %-át jelentette.

KM-NYZS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!