Nyíregyháza hírei

2014.12.09. 16:22

A rektor és a kancellár célja megegyezik

Nyíregyháza - A Kormányzati Ellenőrzési Hivatal több felsőoktatási intézmény, így a Nyíregyházi Főiskola 2009–2012 közötti gazdálkodását is vizsgálta, az erről szóló jelentést a napokban kapta kézhez az intézmény.

Nyíregyháza - A Kormányzati Ellenőrzési Hivatal több felsőoktatási intézmény, így a Nyíregyházi Főiskola 2009–2012 közötti gazdálkodását is vizsgálta, az erről szóló jelentést a napokban kapta kézhez az intézmény. Dr. Jánosi Zoltán, a főiskola rektora keddi tájékoztatóján elmondta: 15 nap áll a rendelkezésükre, hogy a megállapításokat figyelembe véve intézkedési tervet készítsenek, a korrekció végső határideje a jövő év június 30. A jelentés tartalma a törvény szerint nem nyilvános, így a rektor a korábban a sajtóban megjelent állításokra sem reagálhatott.

Az intézmény novemberben kinevezett kancellárja, dr. Kvancz József ebben a minőségében először vett részt sajtótájékoztatón – Olyan kancellária-rendszert szeretnék bevezetni, ami hatékonyan áll az oktatás szolgálatában, megszünteti a még meglévő párhuzamosságokat és stabilizálja a gazdasági helyzetet – mondta.

Arra a kérdésünkre, hogy vannak-e érdekellentétek a rektor és a kancellár tervei között, az érintettek egyöntetűen válaszolták azt, hogy nincsenek. – Ugyanazok a céljaink: a főiskola önállóságának megőrzése, a gazdasági helyzet konszolidálása és a képzés igazítása a munkaerő-piaci helyzethez. Együtt kell gondolkodnunk, mert tudjuk, hogy az intézmény jövője az együttműködésünk függvénye – mondta dr. Jánosi Zoltán és dr. Kvancz József.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!