Nyíregyháza hírei

2014.12.22. 13:52

Fidesz sajtótájékoztató: Stabil, család- és munkabarát költségvetés született

A 2015-ös költségvetés emberközpontú, családbarát, stabil, és munkát preferáló – összegzett hétfői sajtótájékoztatóján dr. Vinnai Győző országgyűlési képviselő, majd kifejtette: a jövő évi büdzsé 2,4 százalékos hiánycéllal számol, így az uniós források lehívásának (mintegy 12 ezer milliárd forintnak) nem lesz akadálya.

A 2015-ös költségvetés emberközpontú, családbarát, stabil, és munkát preferáló – összegzett hétfői sajtótájékoztatóján dr. Vinnai Győző országgyűlési képviselő, majd kifejtette: a jövő évi büdzsé 2,4 százalékos hiánycéllal számol, így az uniós források lehívásának (mintegy 12 ezer milliárd forintnak) nem lesz akadálya. Az alacsony infláció (1,8%) és gazdasági növekedés (2,5%) mellett további célja a kormánynak az államadósság csökkentése, a segély helyett munkát alapelv jegyében a foglalkoztatás bővítése úgy a közfoglalkoztatásban, mint a versenyszférában, valamint béremelés az oktatásban és a rendvédelmi dolgozók körében. – Mindenkinek egy kicsit több jut, mindenkinél kicsit több marad. A nyugdíjak és a bérek 2015-ben is megőrzik értéküket, mintegy 240 milliárd forint marad az embereknél az adókedvezmények, illetve az új „szocpol” révén. A devizahitelesek érdekében tett lépések eredményeként 1100 milliárd forint kerül vissza mintegy 645 ezer ügyfélhez – sorolta dr. Vinnai Győző.

-KM-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!