Nyíregyháza hírei

2015.01.23. 10:41

„Évek óta lebegett felettünk Damoklész kardja”

Nyíregyháza - A kivonuló Baumax Magyarország Zrt. 788 alkalmazottat foglalkoztat hazánkban.

Nyíregyháza - A kivonuló Baumax Magyarország Zrt. 788 alkalmazottat foglalkoztat hazánkban.

A Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ) arról tájékoztatott, hogy a Baumax ígérete szerint minden jogi lépést és intézkedést betart, és ezzel kapcsolatosan a következő napokban felveszi a kapcsolatot a KASZ vezetőségével. Buday Pálné, a KASZ alelnöke elmondta: mivel korábban is volt szó az áruházlánc kivonulásáról, a szakszervezet már több alkalommal megkereste a Bau­maxot, azonban egyéb elfoglaltságra hivatkozva nem ültek le velük egyeztetni.

Mégis váratlan volt

A Baumax nyíregyházi üzletének egyik munkatársa a következőket mondta el lapunk érdeklődésére:

– Tulajdonképpen évek óta felettünk lebegett Damoklész kardja, hiszen újra és újra felröppent az a hír, hogy Magyarországon is megszünteti a cég az áruházait. Nem volt ez titok, előbb-utóbb várható volt ez a lépés, miután eladták a törökországi és a romániai érdekeltségeket. Ennek ellenére mégis váratlanul ért bennünket az a körlevél, ami szerdán délután érkezett meg a mi áruházunkba – vázolta fel a helyzetet a neve elhallgatását kérő dolgozó. – Arról még nem hallottunk, hogy az XXXLutz, ami majd bérli az épületeket, átvenné-e a dolgozókat.

Mi lesz március után?

– Az biztos, hogy március 31-ével megszűnik a Baumaxnál a munkaviszonyunk. A cég eddig mindig tisztességesen járt el az anyagiak tekintetében, reméljük, akiknek jár, azok pontosan megkapják majd a végkielégítésüket. Hogy mi lesz velünk március után, az már más kérdés.

Adatok

A Baumax Magyarország Zrt. a nyilvánosan hozzáférhető cégadatok szerint a 2014-es évet 23,1 milliárd forint árbevétel mellett 3,2 milliárd forint veszteséggel zárta, míg 2013-ban

22,8 milliárd forint volt a bevétele, szintén 3,2 milliárd forint veszteség mellett.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!