Nyíregyháza hírei

2015.01.22. 15:42

Hangszerek a rendőrség szolgálatában

Nyíregyháza - „A zene az kell, hogy ne vesszünk el, hogy mégse adjuk fel!” című bűnmegelőzési program célja, hogy alternatívát kínáljon az intézetben nevelkedő fiatalok szabadidejének hasznos eltöltéséhez.

Nyíregyháza - „A zene az kell, hogy ne vesszünk el, hogy mégse adjuk fel!” című bűnmegelőzési program célja, hogy alternatívát kínáljon az intézetben nevelkedő fiatalok szabadidejének hasznos eltöltéséhez.

2014-ben a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács pályázati felhívására a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya „A zene az kell, hogy ne vesszünk el, hogy mégse adjuk fel!” címmel bűnmegelőzési programot dolgozott ki. A projekt célja, hogy alternatívát kínáljon a Mátészalkai Gyermekvédelmi Központban nevelkedő, a körülményeik miatt fokozottan hátrányos helyzetű fiatalok szabadidejének hasznos eltöltéséhez.

A projekt megvalósulása során a pályázaton elnyert összegből a Bűnmegelőzési Osztály munkatársai hangszereket vásároltak (gitár, dobfelszerelés, szintetizátor) és az autentikus cigánytánc oktatásán kívül lehetőség nyílt arra is, hogy hónapokon keresztül énektanárok képezzék a zene iránt fogékony intézeti fiatalokat.

A Mátészalkai Gyermekvédelmi Központban 2015. január 20-án tartott projekt megnyitó rendezvényen Dr. Hatala József miniszteri biztos, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács elnöke és Dr. Tarcsa Csaba r. dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány adta át a megvásárolt hangszereket az intézmény vezetőjének. A projekt címadó dalát Szirota Jennifer, az egyik tehetségkutató műsor felfedezettje énekelte el. A programba bevonták a Snétberger Tehetségkutató Központ növendékeit is, akik a megnyitó alkalmával zenéltek az intézetben élőknek és saját életútjuk bemutatásával pozitív példát mutattak a hátrányos helyzetű fiatalok számára.

A rendezvényen résztvevőknek az intézeti neveltek a „Most Mutasd Meg” című vetélkedőn zene és tánc kategóriában mutathatták be tehetségüket.

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!