Nyíregyháza hírei

2015.01.29. 16:15

Hat kilométeren újult meg az út egy szakasza

Nagykálló -  Az Új Széchenyi Terven belül Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében közel hat kilométeren újult meg a Nyíregyháza és Nyírbátor közötti mellékút, mintegy 614 millió forintból.

Nagykálló -  Az Új Széchenyi Terven belül Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében közel hat kilométeren újult meg a Nyíregyháza és Nyírbátor közötti mellékút, mintegy 614 millió forintból. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2014-ben 247 kilométert érintő beruházást hajtott végre, ezen belül megyénkben több mint 16 kilométeren indultak el a munkálatok, 1,8 milliárd forint támogatásból – tájékoztatta lapunkat Pécsi Norbert, a társaság szóvivője.

Kijavították, kicserélték

– A nemrégiben lezárult projekt kivitelezője a 4911-es számú mellékút korábbi aszfalt kopórétegét profilba marta, majd egy rétegben újraaszfaltozta, kijavította a pályahibákat, átépítette a szegélyeket, kitisztította az árkokat és az átereszeket, és rendezte a padkákat is. A Kállai-főfolyás-híd, valamint Kiskállói-csatorna-híd is megújult a projekt keretein belül, amely során a hídfők rossz állapotban lévő felületeit és a rézsűburkolat hibáit kijavították, kicserélték a szegélyeket, valamint a szigetelést és az aszfaltburkolatot, továbbá kiépítették a mederburkolatot. Tartós burkolati jeleket festettek fel, így a megújult útszakasz jobb utazáskényelmi és forgalombiztonsági feltételeket biztosít az utazóknak.

A beruházással nő a forgalombiztonság, javul a szolgáltatási színvonal, és az utazási idő is rövidül. A projektzárást követő öt éven át a felújított szakaszt kiemelten figyeli az üzemeltető, a karbantartó, a fenntartó és az uniós források felhasználását ellenőrző szervezetek is.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!