Nyíregyháza hírei

2015.01.22. 14:25

Kincsestár nyílt a Jósa András Múzeumban

Nyíregyháza - A Magyar Kultúra Napján nyílt meg a tantárgyraktár a nyíregyházi Jósa András Múzeumban.

Nyíregyháza - A Magyar Kultúra Napján nyílt meg a tantárgyraktár a nyíregyházi Jósa András Múzeumban. Bomba robbant a lerobbant állapotban lévő épületegyüttesben: csütörtökön átadták a gyönyörű tantárgyraktárt, a Jósa András Múzeum legújabb értéktárát. Olyan helyiségeket töltöttek meg jelentős tartalommal, amelyek fajsúlyos szerepet tölthetnek be a városi és a megyei oktatásban is. A 82,175 millió forintos támogatással elkészült terekben többek között óvodai kuckó, piktotár is ereklyetár található. Dr. Bene János igazgató az átadási ceremónia végén a jelenlévőknek javasolta: „...és most tisztelt vendégek, jöjjenek, gyönyörködjenek a mi kis kincsestárunkban!”

A Magyar Kultúra Napján dr. Ulrich Attila alpolgármester örömmel jelentette ki:

– Régi „adósságát” törleszti a múzeum a tantárgyraktárral. Aki néhány éve járt itt, aligha ismer rá a helyre. Ez valódi értékteremtés. Minden adott ahhoz, hogy a ma gyerekei újfajta módon ismerkedjenek a múlttal a digitális technikai környezetben. Mivel nekem ez a második otthonom, különösen büszke vagyok az újításra.

– A történet 2008-ban kezdődött a „megye-város váltással”. Az akkor átvett hat lakásban alig volt plafon, a parketta beszakadt – ráfért a törődés – idézte fel a sztori elejét dr. Bene János. – Szabó Tamás kezdett hozzá a pályázati munkához, végül Vincze József tett hozzá sokat. Rengeteg cégnevet, segítő személy nevét sorolhatnék el – köszönet mindannyiójuknak. Kétszer utasították el a pályázatot, de megérte kitartani. A közbeszerzési eljárás után májusban írtuk alá a szerződéseket. A teljes felújítás révén akadálymentes környezet alakult ki, a legmodernebb technikai feltételek állnak rendelkezésre. Laptop, tablet és infopult várja az érdeklődőket. A legkisebbeknek óvodás kuckó létesült, iskolai osztályok is megismerkedhetnek majd a tantárgyraktárral. Csakis rajtunk múlik, hogy be tudjuk-e tölteni a mintegy 160 négyzetméteres részt élettel, érdeklődéssel, jó szóval, csicsergéssel.

KM-LTL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!