Nyíregyháza hírei

2015.01.29. 18:26

Megyei gyökerű innováció

Szabolcs-Szatmár-Bereg - A díjnyertes cég alapítója Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kötődésű.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - A díjnyertes cég alapítója Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kötődésű.

Második alkalommal pályázhattak a hazai vállalkozások az Üzletfejlesztési Díjra. Az elismeréssel az az Üzletfejlesztési Portál célja, hogy bemutassa az adott év leginnovatívabb kis- és közepes vállalkozásait, valamint felhívja a figyelmet az innováció fontosságára, és a gazdaságra gyakorolt pozitív hatásaira.

Elhozták az első helyet

A benevezett magyar vállalkozások közül a független szakmai zsűri az első három helyezettet díjazta, további három pályázót pedig oklevéllel ismerte el. 2014 leginnovatívabb üzletfejlesztése a BCONHUNT platform, illetve annak első okostelefonos alkalmazása, a BCONSHOP. A legújabb technológiai megoldásokra – iBeacon, BLE 4.0 – épülő mobilmarketing alapú vásárlásösztönző rendszer egyszerre nyújt megoldást a kiskereskedelmi szereplők, illetve a vásárlók megváltozott igényeire.

– Az ingyenes mobil applikáció letöltésével testre szabott, exkluzív kedvezményekhez jutnak a felhasználók, azaz a vásárlók – mutatta be lapunknak a fejlesztést a vásárosnaményi származású Vezse Árpád, a díjnyertes vállalkozás műszaki igazgatója, majd hozzátette: a kiskereskedelmi üzletláncoknak pedig egy rendkívül jól célozható, precízen mérhető és nem utolsó sorban az összezsugorodott marketingbüdzsékben is elhelyezhető vásárlásösztönző platformot biztosítanak, amellyel növelhetik üzletük forgalmát. A díjjal kapcsolatban Vezse Árpád elmondta: büszke az elismerésre, mert ez egyfajta pozitív visszacsatolás a szakma részéről.

A teljes cikk elolvasható a Kelet-Magyarország 2015. január 29-ei számában.

Életút

Vezse Árpád 1974-ben született Vásárosnaményban, de óvodás korától kezdve Nyíregyházán élt, egészen a gimnázium végéig. Az 1. számú gyakorlóba járt, majd a nyíregyházi Krúdy Gyula Gimnáziumba, utána pedig Budapestre került, a Műszaki Főiskolára. Az iskolák után a Westel 900 Rt.- nél helyezkedett el. Informatikusként, fejlesztőként a telekommunikációs szektorban dolgozott évekig, majd egy mobiltartalom-fejlesztő startup vállalkozásnál.

– Eközben elkezdett „ismerkedni” a nagy adatbázisokkal, adattárházakkal és az üzleti intelligenciával, dolgozott a MOL földgáz-, és az OTP adattárházain.

– A nagyvállalati projektek mellett szabadidejében saját ötletek megvalósításán szorgoskodik barátaival, kollégával. Ilyen két fontosabb projekt a www.iTREE.hu és a www.BCONHUNT.com.

– A nyíregyházi éveiben aktívan sportolt, atletizált (200 és 400 m síkfutás). Több aranyérmet szerzett egyéniben és csapatban. A mai napig tartják 4x200 méteres váltófutás ifjúsági országos rekordját. A megyeszékhelyen a sportolás mellett aktívan zenélt is, a zeneiskolában tenorkürt és pozan hangszereken játszott évekig. Tagja volt a helyi rézfúfós zenekarnak (Tonté László volt a mestere). Volt egy popzenekaruk, amit a barátaival alapítottak Nyíregyházán, ez volt a MUSEO, akikkel egy telt házas Budapest Sportcsarnok-gálán is felléptek egy egykori tehetségkutató műsor keretében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!