Nyíregyháza hírei

2015.01.31. 18:18

Rozsrétszőlő villanyfénye

Nyíregyháza - Ha egy kicsit erősebb szél fúj, megszűnik a közvilágítás az egész körzetben.

Nyíregyháza - Ha egy kicsit erősebb szél fúj, megszűnik a közvilágítás az egész körzetben.

„Önökhöz fordulok segítségért, mivel a szolgáltatónál a hiba végleges kijavítása érdekében tett bejelentések eddig nem jártak sok sikerrel. A probléma: Nyíregyháza-Rozsrétszőlő közvilágítása” – így kezdte lapunkhoz eljuttatott levelét egy rozsréti lakos.

Sötétben botorkálnak

„Az áldatlan állapot évek óta tart, ha egy kicsit erősebb szél fúj, megszűnik a közvilágítás az egész körzetben. Ilyenkor koromsötét van napokig, mert a hiba kijavítására 72 órája van a szolgáltatónak. Azon túl, hogy ez így balesetveszélyes, közbiztonsági problémákat is felvethet. Arra nem hivatkozhat az E.ON, hogy a benőtt fák ágai okozzák a hibát, tavaly emelőkosaras autóval megtörtént a gallyazás településünk egész területén. A problémát, ha be is jelenti valaki, nem tudják megoldani. A közelmúltban olyan jól sikerült a hibaelhárítás, hogy két napig éjjel-nappal ment a világítás, míg lekapcsolták. A laza vezetékekkel kapcsolatban javasoljuk, hogyha nincs pénz, eszköz a karbantartásra, egy műanyag távtartó elhelyezésével (kb. nyolc perc alatt) elhárítható lenne a hiba. Előre is köszönjük, hogy a jövőben nem kell sötétben botorkálnunk!” – folytatta a városlakó polgár.

A felvetést elküldtük az E.ON-nak, ők azt kérték, nevezze meg az olvasó a konkrét utcát, úgy könnyebb a hibahely beazonosítása.

A megadott e-mail címre továbbítottuk a kérést, ám – a minden bizonnyal csak a panasz elküldésének idejére létrehozott elektronikus – levelezési címről nem érkezett válasz.

Soron kívül intézkednek

Mégsem maradt reagálás nélkül olvasónk panasza.

– Az elmúlt fél évben már végeztek a kollégák vezetékbeszabályozást és távtartó-beszerelést a térség kisfeszültségű hálózatán, ami az érintett utcákban megszüntette a korábbi közvilágítási problémákat – írta Egyházi Nikoletta, az E.ON szóvivője.

– A közeljövőben a kollégáink elvégezik a településrész utcáiban a kisfeszültségű hálózat bejárását, és ha nem megfelelően beszabályozott vezetékszakaszokat találnak, akkor természetesen soron kívül intézkedni fognak a hibák javításáról.

– Egyébként sajnos az olvasó nem ír konkrét utcát, esetleg házszámot, pedig az nagyban segítené a munkánkat, hiszen ennek ismeretében azonnal, a konkrét helyen tudnának a kollégák a javításról intézkedni.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!