Nyíregyháza hírei

2015.01.08. 11:10

Több műtétet végezhetnek el az idén

Budapest, Nyíregyháza - Az egészségügyi kassza tavalyi maradványából 419 millió forintot kaptak a megyei kórházak.

Budapest, Nyíregyháza - Az egészségügyi kassza tavalyi maradványából 419 millió forintot kaptak a megyei kórházak.– A következő évtől hatmilliárd forint áll rendelkezésre az egészségügyi várólisták további csökkentésére – közölte az egészségügyért felelős államtitkár tavaly év végén. Zombor Gábor azt mondta: az intézkedés hatása 2015 második felében már érzékelhető lehet, célként fogalmazta meg, hogy az európai sztenderdeknek megfelelő várólistaidők legyenek Magyarországon.

Az államtitkár a várólista-csökkentés mellett arról is beszámolt, hogy az úgynevezett kasszamaradványt, 10,5 milliárd forintot az ország 104 kórháza között osztották fel.

– A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház 419 millió forintot kapott a kasszamaradványból, és nincs megkötés, hogy mire költhetjük – válaszolta lapunk kérdésére Mangol Csilla. Az intézménycsoport főigazgatója hozzátette: az összeget, az immár 3. éve folyamatosan csökkenő, korábbról örökölt adósság mérséklésére, szállítói számlák kifizetésére fordítják.

A várólisták csökkentésére szánt hatmilliárd forintnál még nincs szolgáltatókra fixált összeg, ez 2015. január második felére várható – tudtuk meg a főigazgatótól.

Mangol Csilla szerint nagyságrendileg a 2014-es vállalásukat tudják az idén is teljesíteni, vagyis mintegy 80–100 térd- és csípőprotézis-műtétet fognak a normál tervezett műtétszám felett végezni, ami a várólista csökkentését szolgálja.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!