Nyíregyháza hírei

2015.02.03. 13:09

Megkérdeztük: Ön hisz a népi időjóslásban?

Nyíregyháza – Biztosan van közöttük, ami bejön. Ami a tegnapot illeti, délután a maci valahol megláthatta az árnyékát, s ennek bizonyára kevesen örülhettek – tudtuk meg a nyírbátori Pusztai Istvánnétól.

Nyíregyháza – Biztosan van közöttük, ami bejön. Ami a tegnapot illeti, délután a maci valahol megláthatta az árnyékát, s ennek bizonyára kevesen örülhettek – tudtuk meg a nyírbátori Pusztai Istvánnétól. – A legismertebbekre oda is szoktam figyelni. Szerintem rövid lesz a tél, ami fűtés szempontjából nem egy rossz dolog – válaszolta Koszta Imre.

– Nem igazán foglalkozom az ilyesmivel, mert szerintem ezeknek semmi alapjuk nincsen. Egyébként is csak a saját szememnek hiszek, a medvét is látnom kellett volna az erdőben, hogy tudjam, mire számíthatok – nyilatkozta a nagykállói Nagy Katalin.

– Én hiszek benne, mivel már gyermekkoromban is beszéltek ilyesmiről a szüleink. Tudom, hogy most éppen a mackóra kellett figyelni, de bárhogy viselkedett, szerintem nem lesz hosszú a tél – vélte Farkas Lajos.

– Nem nagyon hiszek benne, bár hallottam, hogy más országokban is divatos az efféle időjóslás. Az alpesi országokban a mormotát figyelik ilyentájt, de engem ez nem foglalkoztat – tette hozzá Bege Miklós.

– Bár csak afféle népi jóslásnak tartom ezeket, részben bejönnek. Nekem is eszembe jutott tegnap reggel a medve. Szerintem még kitart egy ideig a tél – mondta Tóth Sándorné.

KM-MJ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!