Nyíregyháza hírei

2015.02.26. 10:53

Segítenek eligazodni a jogszabályi változásban

Nyíregyháza -  A pénzbeli és természetbeni szociális ellátások rendszere március elsejétől átalakul: az állam és az önkormányzat segélyezéssel kapcsolatos feladatai élesen elkülönülnek az 1993. évi III. törvény módosítása alapján.

Nyíregyháza -  A pénzbeli és természetbeni szociális ellátások rendszere március elsejétől átalakul: az állam és az önkormányzat segélyezéssel kapcsolatos feladatai élesen elkülönülnek az 1993. évi III. törvény módosítása alapján.A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal fontosnak tartja, hogy az érintett személyek tisztában legyenek a változásokkal. E változások egyike, hogy a jelenleg jegyzői hatáskörben lévő aktív korúak ellátásának megállapítása márciustól a járási hivatal hatáskörébe kerül, a változás időpontja – a 2015. március 1-i feladatátkerülés – azonban még nem érinti az állampolgárokat, ekkor még az önkormányzatoknál kapják meg a pénzbeli ellátásukat, ahogy eddig. Az aktív korúak ellátása keretében eddig jegyző által megállapított foglalkoztatást helyettesítő támogatást a járási hivatal fogja megállapítani, a rendszeres szociális segélyt felváltja a járási hivatal által megállapítandó egészségkárosodási és gyermekfelügyeleti támogatás.

A járási hivatalok tájékoztatók kihelyezésével hívják fel a lakosság figyelmét a jogszabályi módosításokra. Az ügyfelek tájékoztatást kérhetnek a változásokról a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Szociális és Gyámhivataltól (Telefonszám: 42/599-380; 42/599-383), valamint tájékozódhatnak a kormányablakokban is.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!