Nyíregyháza hírei

2015.03.09. 08:53

Amíg az agyuk és a lábuk összeér...

Nyíregyháza - A 4 For Dance Kamaraegyüttes tagjait honlapjuk szerint a fiatalos lendület, az új és izgalmas utáni vonzódás, illetve a nagyvilág meghódításának vágya késztette arra, hogy az általuk nagyra tartott magyar néptánc autentikus elemeit virtuóz ritmusjátékokkal tegyék még izgalmasabbá, s így egy önálló stílust hozzanak létre – ezt írtuk cikkünk bevezetéseként 2007-ben, amikor a fiúk bejutottak az RTL Klub Csillag születik című tehetségkutató műsorának elődöntőjébe.

Nyíregyháza - A 4 For Dance Kamaraegyüttes tagjait honlapjuk szerint a fiatalos lendület, az új és izgalmas utáni vonzódás, illetve a nagyvilág meghódításának vágya késztette arra, hogy az általuk nagyra tartott magyar néptánc autentikus elemeit virtuóz ritmusjátékokkal tegyék még izgalmasabbá, s így egy önálló stílust hozzanak létre – ezt írtuk cikkünk bevezetéseként 2007-ben, amikor a fiúk bejutottak az RTL Klub Csillag születik című tehetségkutató műsorának elődöntőjébe. A versenynek nem ők lettek a győztesei, de hogy ők nyertek vele a legtöbbet, az vitathatatlan. Mert az idén tíz éves jubileumát ünneplő csapat tagjai elérték azt, amit szerettek volna: meghódították a világot.

A csapat tagjai – Bárány Kristóf, Gál Sándor, Enyedi Péter és Illés Dániel – gyermekkoruk óta ismerik egymást, barátságuk a Margaréta tánccsoportban kezdődött. Egy ideig külön utakon jártak: ketten az Experidance-ben táncoltak, egyikük az Állami Népi Együttest erősítette, ám mindannyian visszatértek Nyíregyházára, és elkezdtek koreográfiákat írni, majd megérkezett az első felkérés. Amikor a Csillag születik elindult, több mint kétszáz fellépés volt mögöttük. – Egyszer azt mondta egy szakértő, aki látott bennünket, hogy ha létezik világzene, akkor létezik világtánc is, mégpedig az, amit mi táncolunk – mesélték akkor.

Most ugyanúgy ülünk a szerkesztőségben, mint hét évvel ezelőtt, és a rengeteg összegyűjtött élmény, tapasztalat megtölti a helyiséget, ahol beszélgetünk. – Hogy hol lennénk a Csillag születik nélkül? Biztos, hogy lenne 4 for Dance, de talán még mindig a sóstói szökőkút mellett táncolnánk – mondják nevetve és a kezdetekről eszükbe jut egy tanulságos történet. – Azt mondta nekünk valaki, aki tisztában volt az akkori médiaviszonyokkal, hogy ha egyszer meghívnak bennünket a Reggeli című műsorba, onnantól már semmi dolgunk nem lesz az életben. Hát, mi bekerültünk, de kiderült, hogy az igazi munka csak utána jött! És hál’ istennek unatkozni lassan már hét éve nincs időnk...

A teljes cikk elolvasható a Kelet-Magyarország március 9-i számában.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!