Nyíregyháza hírei

2015.03.05. 14:37

Ebből csakis jó dolog sülhet ki

Nyíregyháza - Húsz szakmunkás indult el az idén, jöttek Nagykőrösről, Székesfehérvárról és Szolnokról is.

Nyíregyháza - Húsz szakmunkás indult el az idén, jöttek Nagykőrösről, Székesfehérvárról és Szolnokról is.

A mostani már a negyedik alkalom (az elsőt még 1982-ben rendezték, majd 2000-ben és 2007-ben látogattak hozzánk a szakma üdvöskéi), hogy Nyíregyháza ad otthont a Pék Szakma Kiváló Tanulója elnevezésű országos versenynek.

Nem mondtak csütörtököt

Az elméleti feladatokat még szerdán, a Westsik Vilmos Élelmiszeripari Szakképző Iskolában oldották meg versenyzők, a csütörtöki gyakorlati megmérettetés helyszínéül azonban már a Vela Pékség Pazonyi téri üzeme szolgált. A négy tagú vizsgabizottság elnöke Győri Zoltán, a győri központú Intersnack Kft. termékfejlesztési vezetője volt.

– Húsz végzős szakmunkás indult a versenyen, jöttek Nagykőrösről, Székesfehérvárról és Szolnokról is. A mi feladatunk értékelni az elméleti feladatsort, valamint pontozni a verseny gyakorlati részét, ami különféle sütőipari termékek elkészítéséből áll. A tét nem kicsi: akinek az összpontszáma eléri a 71 százalékot, az mentesül a tanév végi szakmunkás vizsga alól és színötös bizonyítványra kap tőlünk ajánlást – mondta Győri Zoltán, a vizsgabizottság elnöke.

A teljes cikk elolvasható a Kelet-Magyarország március 6-i számában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!