Nyíregyháza hírei

2015.03.22. 11:43

Esélyes az Év orvosa címre

Nyíregyháza - Az ország három legjobb sebésze közé jelölték dr. Tóth Lajos Barna osztályvezető főorvost.

Nyíregyháza - Az ország három legjobb sebésze közé jelölték dr. Tóth Lajos Barna osztályvezető főorvost.

Az Astellas-díj – Az év Orvosa pályázaton évek óta nem csak a nagyközönség fejezheti ki elismerését a különleges teljesítményt nyújtó hazai orvosoknak, ez a lehetőség a szakma számára is nyitott. Az egészségügyi intézmények szakmai vezetői, az orvostársaságok, a korábban Astellas szakmai díjat kapott orvosok és az egészségügy területén működő civil szervezetek évről évre felkérést kapnak, hogy az adott pályázati évben legjobbnak ítélt kollégákat díjra terjesszék fel.

A 2014-es pályázaton összesen 43 kiválóság kapott jelölést. Közülük a szakmai zsűri az elmúlt napokban kiválasztotta – kategóriánként három jelölt van – a 2014-es döntősök körét. A továbbjutók közül a szakterületek legjobbjairól a zsűri a március 27-ei Astellas Díjátadó Gála kezdete előtti órákban fog dönteni.

Érdemes figyelni a pontosan egy hét múlva esedékes eredményhirdetést, hiszen a Sebészeti jellegű eljárások kategória legjobbjai között van dr. Tóth Lajos Barna, a Jósa András Oktatókórház sebészeti osztályának vezető főorvosa, aki Magyarországon és Közép-Kelet Európában elsőként a nyíregyházi kórházban 2012 tavaszán kezdte el a cytoreductiv sebészeti beavatkozást és HIPEC kezelést. Ez az eljárás olyan előrehaladott hasüregi daganatban szenvedő betegeknek nyújt reményt, lehetőséget az életre, akiket korábban gyógyíthatatlannak nyilvánítottak.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!