Nyíregyháza hírei

2015.03.06. 12:53

Ezt jól kisütötték

Nyíregyháza - A gyakorlati feladatok átlagteljesítménye az elmúlt év versenyeinek legjobb eredménye lett.

Nyíregyháza - A gyakorlati feladatok átlagteljesítménye az elmúlt év versenyeinek legjobb eredménye lett.

A csütörtöki fehér munkaruhát és sapkát péntek délelőttre felváltotta az elegáns kosztüm és a sötét öltöny, ekkor tartották ugyanis a Pék Szakma Kiváló Tanulója elnevezésű országos verseny eredményhirdetését. A rangos szakmai versenynek az idén Nyíregyháza volt a házigazdája, pontosabban a Westsik Vilmos Élelmiszeripari Szakképző iskola.

Az intézmény aulájában megrendezett eseményen az intézmény igazgatója, dr. Rubi Ferenc minden a húsz versenyzőnek további szakmai sikereket kívánt, majd Bessenyei György szavaival élve azt mondta: „egy hazának több mesterségre van szüksége”.

– Megtisztelő, hogy otthont adhattunk ennek a versenynek és folytathattuk a hagyományokat. Szép, de nehéz szakma a pékeké, rengeteg erőfeszítést kíván. Nem elég csak a tehetség, mert munka nélkül az is elapad, mint egy forrás – fogalmazott dr. Kása Brigitta, a nyíregyházi önkormányzat aljegyzője.

Ezután Győri Zoltán, a versenybizottság elnöke értékelte a pékverseny eredményeit. Szerinte a versenyzők leggyengébben a munkaszerződésekről szóló modulnál tejesítettek, ennek az átlageredménye csupán 52 százalékos lett.

A teljes cikk elolvasható a Kelet-Magyarország március 7-i számában.


Húsz szakmunkás indult el az idén, jöttek Nagykőrösről, Székesfehérvárról és Szolnokról is. tovább »

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!