Nyíregyháza hírei

2015.03.24. 07:45

Megkérdeztük: Ön hogyan takarékoskodik az ivóvízzel?

Nyíregyháza – Fürdés helyett inkább zuhanyzok, és figyelek arra, hogy ne folyassam túl sokáig a vizet, én így takarékoskodom – válaszolta kérdésünkre a napkori <span class="namen">Bíró Nóra</span>.

Nyíregyháza – Fürdés helyett inkább zuhanyzok, és figyelek arra, hogy ne folyassam túl sokáig a vizet, én így takarékoskodom – válaszolta kérdésünkre a napkori Bíró Nóra.

– Ha zöldségeket vagy gyümölcsöket mosok, akkor a használt vizet összegyűjtöm, és újrahasznosítom a növények locsolására. A mosogatásnál is figyelek arra, hogy kevés vizet használjak el – felelte a nyíregyházi Kissné Ávár Éva.

– Fogmosásnál pohárba engedem a csapvizet, az udvaron pedig a növények öntözésére a kerti kutat használjuk – mondta Dubnicz Tamás.

– Épp nemrég készítettem erről a témáról egy pályázatot. Fokozottan figyelek a vízfogyasztásra, így víztakarékos berendezéseket alkalmazunk a háztartásban, ilyen a mosógép vagy a zuhanyfej is – sorolta a vásárosnaményi Szkibák Noémi.

– Nem takarékoskodom a vízzel, annyit fogyasztok, amennyire szükségem van. Úgy gondolom, hogy Magyarországon megfelelőek az ivóvízkészleteink – vélekedett Balogh Gábor.

– Véleményem szerint a megfelelő mennyiséget használom, sem túl sokat, sem túl keveset. Mosogatógépünk is van, amely lényegesen kevesebb vízzel működik, mintha folyó vízben mosogatnánk – vélte a tiszavasvári Krusóczki Adelin.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!