Nyíregyháza hírei

2015.03.25. 08:45

Óriási lehetőséget nyújtó részecskék

Nyíregyháza - A nyíregyházi Demarcsek György ösztöndíjasként tölt el egy évet Franciaországban.

Nyíregyháza - A nyíregyházi Demarcsek György ösztöndíjasként tölt el egy évet Franciaországban.

Szülői ajándéknak köszönheti álmai beteljesülését Demarcsek György. Az akkor mindössze tizenkét éves nyíregyházi fiatalember nem lepődött meg a programozói könyvön, hiszen ő kérte, mivel már akkor is érdekelte az informatika szerteágazó világa. Aztán elmélyedt a bugyraiban, egyre erősebbek lettek a szálak, folyamatosan képezte magát, mígnem egy évtized múltán egy svájci központú atomfizikai kutatóintézet munkatársaként kezdhette mérnök informatikusi pályáját. A részecskegyorsítóban aligha telnek lassan a napjai, mégis jutott ideje arra, hogy felidézze: honnan indult, s hová jutott?

– Tavaly egy hónapos szakmai gyakorlatra mehettem San Franciscóba, a Ustreamhez, a Bridge Budapest jóvoltából. Ott tanultam meg a saját bőrömön, hogy minden hozzáállás kérdése. Egy másik Bridge ösztöndíjas, Horányi Gergő javasolta, hogy jelentkezzek a CERN-hez, tőle hallottam először erről a lehetőségről.

Nekem a startup egy dinamikusan fejlődő, fiatalos, lendületes, a lehetőségeket és az újításokat kereső vállalkozás. A Bridge Budapest tehetséges magyar egyetemistáknak, frissen végzetteknek hirdet ösztöndíjakat, hogy tapasztalatot és inspirációt szerezhessenek külföldön, magyar alapítású startupoknál. Informatikusként a fejlesztési területre jelentkeztem. Két passzív félévvel kezdek az ösztöndíjnak köszönhetően, ám ez az egy esztendő nagyon is aktívan telik. Óriási a mozgástér ezen a területen és a CERN Technical Student programja révén rengeteg hasznos szakmai tapasztalatot és élményt szerezhetek.

A teljes cikk elolvasható a Kelet-Magyarország március 25-i számában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!