Nyíregyháza hírei

2015.03.28. 11:05

Tizenhat esetben vonultak a tűzoltók szabadtéri tűzhöz - Megyei katasztrófavédelmi hírek

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Összefoglaló Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 2015. március 27-én történt katasztrófavédelmi eseményeiből.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Összefoglaló Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 2015. március 27-én történt katasztrófavédelmi eseményeiből.Az elmúlt 24 órában tizenhat esetben avar-, egy kémény-és egy melléképülettűzhöz, valamint négy műszaki mentéshez is riasztották a megye tűzoltóit.

Egy személygépkocsi fának ütközött és árokba hajtott péntek délután Mátészalkán, a Meggyesi utcában. A járművezető fiatal férfit a mentők kórházba szállították. A helyi hivatásos tűzoltók a gépkocsit áramtalanították és a rendőrségi vizsgálat idején a helyszínt biztosították.

Motorkerékpáros kisteherautóval ütközött, majd villanyoszlopnak csapódott péntek délután Kisvárdán, a Csillag utcában. A balesetben a motorkerékpár vezetője, egy középkorú férfi a helyszínen életét vesztette. A helyi hivatásos tűzoltók a járműveket áramtalanították és az üzemanyagfolyást szüntették meg.

Egy kisbusz valamint egy személygépkocsi ütközött össze péntek délután Porcsalmán, a Battyány István úton. A személygépjármű az árokba csúszott, a kisbusz az úttesten maradt és félpályás útzárat képezett. Személyi sérülés nem történt. A fehérgyarmati katasztrófavédelmi őrs tűzoltói a járműveket áramtalanították és az útakadály megszüntetésén dolgoztak.

Egy száz négyzetméteres családi ház kéményében a korom égett péntek este Ibrányban, a Szabolcs utcában. A helyi önkormányzati tűzoltók kéziszerszámokkal távolították el az izzó, parázsló részeket. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók helyszíni ellenőrzést végeztek. A ház fűtését más módon oldják meg az ott lakók.

Használaton kívüli disznóól égett teljes terjedelmében péntek este Nyíregyházán, a Barát utcában. A helyi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat.

Tizenhat esetben vonultak a megye tűzoltóegységei szabadtéri tűzhöz az elmúlt 24 órában.

Tunyogmatolcson,Komorón,Vasmegyeren,Aranyosapátiban,Nyírmihálydiban,Tiszatelken,Kemecsén, Nyírmihálydiban,Nagyhalászban ,Ramocsaházán és Máriapócson égett nádas, avar, vagy száraz aljnövényzet. De Nyíregyházán és Szabolcsveresmarton is be kellett avatkozniuk a tűzoltóknak kigyulladt területeken.

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!