Nyíregyháza hírei

2015.04.21. 14:44

A Bölcsődék Napja tiszteletére konferenciáztak Nyíregyházán

Nyíregyháza - A kisgyermeknevelő intézményeket éltették és ünnepelték annak a kétnapos konferenciának és díjátadó eseménynek a zárónapján, amelyet „Kicsi vagyok én, majd megnövök én” címmel rendeztek a Váci Mihály Kulturális Központban, a Börcsődék Napja alkalmából.

Nyíregyháza - A kisgyermeknevelő intézményeket éltették és ünnepelték annak a kétnapos konferenciának és díjátadó eseménynek a zárónapján, amelyet „Kicsi vagyok én, majd megnövök én” címmel rendeztek a Váci Mihály Kulturális Központban, a Börcsődék Napja alkalmából. A nyíregyházi kisgyermeknevelők összefogásával létrejött esemény díszvendége volt Novák Katalin, az EMMI család- és ifjúságügyekért felelős államtitkára. – Az elmúlt négy évben 24 milliárd forintból hatezer új bölcsődei férőhelyet hoztunk létre, s további közel ötezer felújítására került sor. Nyilvánvaló, hogy a kisgyermekes családok nagyon fontos szövetségesei a bölcsődék, s a kormány azért is fontosnak tartja a férőhelyek számának a bővítését ezekben az intézményekben, mert szeretnénk megadni az édesanyáknak az a lehetőséget, hogy akár kisgyermek mellett is vissza tudjanak menni dolgozni – mondta el többek között államtitkár asszony az április 21-ei rendezvény szónokaként a szakmai képviselőinek és az ország minden tájáról érkező vendégeknek.

A tartalmas és színvonalas műsorszámokkal tarkított eseményen az országos konferencia résztvevőit Novák Katalin, valamint dr. Kovács Ferenc Nyírágyháza Megyei Jogú Város polgármestere mellett különféle családvédelmi intézmények és civil szervezeteket vezetői is köszöntötték.

További részletek a Kelet-Magyarország április 22-ei számában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!